Paradă şi fasole cu afumătură pentru 1.000 de călărăşeni, de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 Decembrie, sărbătorit de toţi românii FOTO Shutterstock

Defilarea Gărzii de Onoare şi a tehnicii militare de intervenţie are loc miercuri, 1 Decembrie, la Călăraşi, începând cu ora 11.00, la mimumentul eroilor de la Orizont. După momentele solemne, călărăşenii sunt aşteptaţi la Piaţa Big cu 1.000 de porţii de fasole cu afumătură.

O ceremonie militar-religioasă, incluzând defilarea gărzii de onoare şi a tehnicii militare de intervenţie, va marca, pe 1 decembrie, Ziua Naţională a României, în municipiul Călăraşi. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00 la Monumentul Eroilor – Intersecţia Orizont. 

După intonarea Imnului Naţional al României, "Deşteaptă-te, române!", se va oficia serviciul religios şi va fi rostită o alocuţiune de către prefectul judeţului Călăraşi, Valentin Barbu. Un scurt program artistic va fi intepretat de elevi din Călăraşi.

Coroane de flori vor fi depuse apoi la Monumentul Eroilor de către reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, instituţiilor publice deconcentrate, partidelor politice.

Ulterior va avea loc defilarea gărzii de onoare şi a tehnicii militare de intervenţie. Ceremonia se va desfăşura cu respectarea tuturor regulilor şi măsurilor stabilite de legislaţia în vigoare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aun transmis reprezentanţii autprităţilor locale.

După finalizarea programului, Primăria municipiului Călăraşi a pregătit, în Piaţa Big, două locaţii, Foişor şi în faţa magazinului ALDIS, unde se vor servi 1.000 de porţii de fasole cu afumătură călărăşenilor prezenţi la manifestare dedicată Zilei Naţionale a României.

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cocarde tricolore, realizate de angajaţii Bibliotecii Judeţene pentru 1 Decembrie

Românul care a creat bragagizantul, amestecul energizant inedit. A luat aurul la un salon internaţional de invenţii

Mai multe pentru tine:
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani