Deliciu culinar de Florii: reţeta celui mai bun borş de peşte din Dunăre. Secretul preparatului gustos, ce ingrediente pui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock

Cea mai bună ciorbă de peşte din Dunăre o face, evident, o nevastă de pescar din Bărăgan. Pasionată de arta culinară, Gela Dumitrache, de profesie învăţătoare în comuna Unirea, pregăteşte bunătăţi ca la carte. Gospodina ne-a dezvăluit secretul delicioasei ciorbe.


Cum dezlegare la peşte de sărbătoarea Floriilor, vă propunem o reţetă rapidă şi deosebit de gustoasă.
“Am încercat şi altfel de reţete şi nu ne-au plăcut la fel de mult, aşadar am decretat această ciorbă «ciorba de peşte à la Gela». Aşa o fac de peste douăzeci de ani şi nu ne-am plictisit de ea nici noi, nici musafirii, care abia aşteaptă să îi servesc… La prepararea ciorbei folosesc de regulă căpăţânile şi cozile peştilor. Ia uitaţi ce protagonişti am avut aici… dar la ciorbă au mers doar segmentele amintite mai sus”, explică gospodina.   

Pe lângă ei am mai avut:

2 morcovi
un păstârnac
3  cepe medii
2 ardei, unul roşu, unul verde, eu am avut mai mulţi aici fiindcă erau piperniciţi            
6-7 roşii, cam 800 grame
1 litru borş ( eu folosesc doar home-made sau zeamă de varză)                                               
o legătură zdravănă de leuştean
o legătură pătrunjel                                                                     
ouă pentru dres
3 linguri oţet

Mod de preparare:

"Se toacă zarzavaturile, inclusiv codiţele leuşteanului. Se pun la fiert ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, codiţele de leuştean, eu le-am pus în oala sub presiune, dupa 10 minute (din momentul când oala începe să fiarbă) se adaugă şi rosiile, se lasă să fiarbă înca 10 minute şi se adaugă borşul.

Se dă borşul în fiert după care se vor adaugă şi bucăţile de peşte şi oţetul. Se fierbe până în momentul în care bucăţile de peşte se ridică singure la suprafaţa ciorbei. Atunci, cu siguranţă, peştele este fiert. Acum se va adăuga şi oul bătut (6 ouă am bătut eu la ciorba asta), se mai dă în 3-4 clocote după care se pune şi verdeaţa tocată şi se stinge focul.

Se serveşte după poftă, nouă ne place cu ardei iute şi mămăligută!", spune Gela Dumitrache. Reţeta ciorbei de peşte poate fi găsită şi pe blogul culinar al Gelei, Cufărul cu bucurii, alături de alte preparate sofisticate.
Vă recomandăm şi:

Cum se pregăteau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care îi face pufoşi

De ce este usturoiul cel mai puternic antibiotic din lume. Ce substanţă minune conţine şi de ce trebuie mâncat zdrobit

Cum faci cei mai buni ardei umpluţi ca în Bucovina. Ingredientele secrete ale preparatului

Mai multe pentru tine:
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Grindeanu, „discuții private” cu președintele Nicușor Dan. Decizia pe proiectul privind pensiile magistraților, în ședința coaliției de azi
Coada pelerinilor la Altarul Catedralei. Vezi în timp real unde se termină rândul
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Un tezaur roman, ascuns timp de 8 ani, după ce a fost descoperit cu un detector de metale
33 de ani fără Anda Călugăreanu. Saveta Bogdan: „Ioana a rămas a nimănui, după decesul mamei. Dan Tufaru o internase la o casă de copii”. Cum arată mormântul artistei?
O contabilă din Kenya a ajuns femeie de serviciu în România și trăiește cu frică. „Mi-e teamă în fiecare zi să nu fiu...”
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
Mirabela Grădinaru, criticată de stiliști pentru că ar fi confundat Sfințirea Catedralei cu o… înmormântare: „Nu apari cu doliu pe cap! Nu ești la funeraliile Reginei Elisabeta!” Ce au spus despre Gigi Becali
Demi Moore: „Am făcut sport câteva ore în ziua în care mi s-a rupt apa!”
Candidatul la șefia Guvernului de la Chișinău și-a prezentat echipa și programul de guvernare: „UE, Pace, Dezvoltare”