Deliciu culinar de Florii: reţeta celui mai bun borş de peşte din Dunăre. Secretul preparatului gustos, ce ingrediente pui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock

Cea mai bună ciorbă de peşte din Dunăre o face, evident, o nevastă de pescar din Bărăgan. Pasionată de arta culinară, Gela Dumitrache, de profesie învăţătoare în comuna Unirea, pregăteşte bunătăţi ca la carte. Gospodina ne-a dezvăluit secretul delicioasei ciorbe.


Cum dezlegare la peşte de sărbătoarea Floriilor, vă propunem o reţetă rapidă şi deosebit de gustoasă.
“Am încercat şi altfel de reţete şi nu ne-au plăcut la fel de mult, aşadar am decretat această ciorbă «ciorba de peşte à la Gela». Aşa o fac de peste douăzeci de ani şi nu ne-am plictisit de ea nici noi, nici musafirii, care abia aşteaptă să îi servesc… La prepararea ciorbei folosesc de regulă căpăţânile şi cozile peştilor. Ia uitaţi ce protagonişti am avut aici… dar la ciorbă au mers doar segmentele amintite mai sus”, explică gospodina.   

Pe lângă ei am mai avut:

2 morcovi
un păstârnac
3  cepe medii
2 ardei, unul roşu, unul verde, eu am avut mai mulţi aici fiindcă erau piperniciţi            
6-7 roşii, cam 800 grame
1 litru borş ( eu folosesc doar home-made sau zeamă de varză)                                               
o legătură zdravănă de leuştean
o legătură pătrunjel                                                                     
ouă pentru dres
3 linguri oţet

Mod de preparare:

"Se toacă zarzavaturile, inclusiv codiţele leuşteanului. Se pun la fiert ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, codiţele de leuştean, eu le-am pus în oala sub presiune, dupa 10 minute (din momentul când oala începe să fiarbă) se adaugă şi rosiile, se lasă să fiarbă înca 10 minute şi se adaugă borşul.

Se dă borşul în fiert după care se vor adaugă şi bucăţile de peşte şi oţetul. Se fierbe până în momentul în care bucăţile de peşte se ridică singure la suprafaţa ciorbei. Atunci, cu siguranţă, peştele este fiert. Acum se va adăuga şi oul bătut (6 ouă am bătut eu la ciorba asta), se mai dă în 3-4 clocote după care se pune şi verdeaţa tocată şi se stinge focul.

Se serveşte după poftă, nouă ne place cu ardei iute şi mămăligută!", spune Gela Dumitrache. Reţeta ciorbei de peşte poate fi găsită şi pe blogul culinar al Gelei, Cufărul cu bucurii, alături de alte preparate sofisticate.
Vă recomandăm şi:

Cum se pregăteau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care îi face pufoşi

De ce este usturoiul cel mai puternic antibiotic din lume. Ce substanţă minune conţine şi de ce trebuie mâncat zdrobit

Cum faci cei mai buni ardei umpluţi ca în Bucovina. Ingredientele secrete ale preparatului

Mai multe pentru tine:
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
Pensia pe care o primește Carmen Tănase de la stat, după patru decenii de muncă: „Am două cum ar veni”
Clarvăzătorul supranumit ”Nostradamus al zilelor noastre” face o profeție sumbră legată de Prințul William și Prințul Harry
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Crima pasională din Ploiești. Viața medicului Roxana Călin după ce a ucis-o pe soția amantului. S-a recăsătorit cu un bărbat din domeniul juridic și călătorește de la Monaco în toată lumea
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Furia Ancăi Alexandrescu după ce a pierdut alegerile la Capitală. Cum vrea să se răzbune
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Cum se simte Nick Rădoi după șase operații?! „Mai am încă șase luni chimioterapie” Ce tratamente minune face milionarul în Mexic? „Doctorii din America nu sunt de acord”