Buzău: Băhăian a renunţat la Gloria, chiar înainte de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băhăian în tribuna Gloriei la un meci de fotbal

Dan Tulpan, directorul sportiv al Gloriei, face dezvăluiri despre activitatea lui Sergiu Băhăian la echipă. Acesta ne-a acordat un interviu în care a explicat cum a ajuns, cum a dispărut Băhăian de la Gloria dar şi interesul pe care el îl arăta echipei din Crâng.

Cel care l-a adus, direct sau indirect, pe Băhăian la Gloria a fost chiar directorul sportiv al grupării din Crâng, profesorul Dan Tulpan.


AdS: La un moment dat Băhăian a dispărut. Aţi încercat să daţi de el?


Dan Tulpan: Da. După vreo trei săptămâni în care nu a răspuns la telefon, am reuşit să luăm legătura prin intermediul preşedintelui Marin Marin.
Băhăian a comunicat că este internat în spital, că are un fel de ciroză hepatică. Eram tentat să-l cred, dar acum, mă îndoiesc că a fost aşa.


AdS: Cum aţi aflat de faptul că a fost pus sub acuzare?


Dan Tulpan: După acea convorbire, la câteva zile, am primit o adresă oficială la club prin care eram înştiinţaţi că Sergiu Băhăian nu mai are intenţia de a continua la Gloria Buzău. Mai târziu, după câteva zile, am aflat din presă că este acuzat şi că este principalul suspect în mai multe omoruri.

S-a speriat de datoriile clubului

AdS: Dacă acest Băhăian nu era arestat până astăzi, se mai făcea atâta vâlvă?


Dan Tulpan: Păi noi, abia după ce s-au semnat actele dintre TK Invest şi Bucur am aflat trecutul dubios al lui Băhăian. Iar pe de altă parte, Băhăian a trimis o înştiinţare la club că renunţă la acţiuni la scurt timp după ce a venit ca reprezentant al TK Invest la Buzău.


Practic, vreo 20 de zile a fost reprezentantul acţionarului principal la Gloria.


AdS: De ce a renunţat, totuşi, aşa de repede?


Dan Tulpan: Păi, când a văzut ce datorii are clubul, s-a speriat. Nimeni nu i-a spus de litigii şi alte creanţe la diferiţi furnizori de servicii. Aceste lucruri trebuiau discutate sau poate că au fost dezbătute, la încheierea contractului.


AdS: Credeţi că este posibil să fie o regie a lui Costel Bucur pentru a-şi plăti o parte din datorii, până la 1 iunie, când va redeveni acţionar principal?


Dan Tulpan: Cred că s-ar fi putut face o astfel de regie. Probabil, locuind, desfăşurând afaceri într-o anumită lume din Bucureşti, cred că se cunoşteau.
Dar cum am spus, domnul Bucur a vrut să vândă şi a pus acea clauză să se protejeze pentru a putea reveni, în anumite condiţii, ca acţionar la Gloria. Şi asta se poate întâmpla la 1 iunie. Dar nu trebuie să uite să plătească datoriile pe care le are SC FC Gloria SA.