Şoferul de ambulanţă care a intrat cu maşina în şanţ a fost reţinut pentru 24 de ore şi a rămas fără serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul chefliu s-a ales cu două dosare penale. Foto: IPJ Braşov

După ce a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, şoferul de 56 de ani angajat al Staţiei de Ambulanţă Făgăraş a rămas de miercuri, 17 octombrie, fără loc de muncă.

UPDATE: În această după-amiază, împotriva şoferului de ambulnaţă s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

După cum a precizat David Levente, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţa Braşov, în urma anchetei disciplinare derulate, şoferului i-a fost desfăcut contractul de muncă.

„Acesta a încălcat prevederile regulamentului intern care prevede că dacă un angajat se află sub influenţa alcoolului sau altor substanţe care pot periclita viaţa celor din jur, este concediat”, a explicat David Levente. De asemenea, permisul de conducere i-a fost suspendat şi are dosar penal pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală.

Ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore

Aseară, acesta a pierdut controlul volanului pe DN 1, între Mândra şi Şercaia, a lovit un parapete metalic şi s-a răsturnat în şanţ, punând în pericol atât viaţa colegei asitente, cât şi pe al pacientului pe care îl transporta. Testat cu etilotestul, acesta avea o alcoolemie de 0,97 mg/l în aerul expirat. În urma accidentului şi după recoltarea probelor biologice, acesta a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind în arestul IPJ Braşov.

Citeşte şi:

Beat la volanul ambulanţei, a gonit cu girofarul pe DN 1, dar s-a răsturnat într-un şanţ, punând în pericol viaţa pacientului şi a asistentei

Două foste directoare de la Ambulanţă, acuzate de ucidere din culpă, au fost achitate de Curtea de Apel Braşov

Mai multe pentru tine:
Florin Arteni şi Florin Lehaci, argint pentru România în proba de dublu rame masculin, la Europenele de Canotaj de la Szeged
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone