Beat la volanul ambulanţei, a gonit cu girofarul pe DN 1, dar s-a răsturnat într-un şanţ, punând în pericol viaţa pacientului şi a asistentei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul salvării avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool în aerul expirat. Foto: IPJ Braşov
Şoferul salvării avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool în aerul expirat. Foto: IPJ Braşov

Două persoane au fost rănite marţi seara, după ce ambulanţa în care se aflau s-a răsturnat într-un şanţ pe DN1 între localităţile Şercaia şi Mândra.

Şoferul, în vârstă de 56 de ani, a avut o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool în aerul expirat, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, Gabriela Dinu. 

„Şoferul unei ambulanţe a pierdut controlul volanului, s-a lovit de un parapet metalic, după care a intrat în şanţul din partea dreaptă a drumului. În urma impactului, asistenta şi pacientul din ambulanţă au suferit vătămări corporale, fiind transportaţi la spital de o altă ambulanţă, sosită la faţa locului. Pacientul aflat în ambulanţă a fost preluat din satul Vad şi se afla în drum spre Spitalul din Făgăraş. La testarea conducătorului ambulanţei din punctul de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0,97 mg/l. S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Braşov. 

Ambele vitime erau conştiente

Şoferul a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru recoltarea de probe biologice în vedere stabilirii alcoolemiei, a mai precizat purtătorul de cuvânt. 

În urma accidentului, la asistenta aflată în ambulanţă există suspiciune fractură claviculă stânga, iar pacientul, un bărbat de 43 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral. Ambele persoane erau conştiente, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja. 

Citeşte şi:

Două foste directoare de la Ambulanţă, acuzate de ucidere din culpă, au fost achitate de Curtea de Apel Braşov

Şofer de autobuz prins băut la volan

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite