Femeia de 240 de kilograme, ținută pe jos la spital, a murit. Toate organele i-au cedat

0
Publicat:

Femeia de 240 de kilograme, din Botoșani, refuzată de trei spitale și lăsată să stea pe podea, la Dorohoi, a murit la Spitalul Județean ”Mavromati” din Botoșani. Medicii spun că avea insuficiență multiplă la nivelul mai multor organe.

Femeia obeză ținută pe jos FOTO Monitorul de Botoșani

O femeie de 240 de kilograme ajunsă la Urgențe în municipiul Dorohoi, săptămâna trecută, a decedat miercuri la Spitalul Județean ”Mavromati”. Femeia suferea de obezitate iar, conform medicilor, avea o insuficiență multipă, organele cedând treptat.

Bolnava a fost în centrul unui scandal, fiind ținută șase ore într-o autospecială de pompieri, apoi pusă, pe jos, pe o saltea, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Dorohoi. 

Femeie obeză, refuzată de trei spitale

Povestea botoșănencei, o femei de 59 de ani, este dramatică. Aceasta a luat mult în greutate în ultimele luni și a ajuns să cântărească în jur de 240 de kilograme.

Se deplasa greu prin casă și, săptămâna trecută, s-ar fi rupt cadrul de care se sprijinea. Femeia a căzut pe gresie și s-a lovit la un genunchi, fără să se mai poată ridica. A fost găsită după câteva ore, de o rudă. Fiindcă familia nu a putut să o ridice, a fost chemată o autospecială de la pompieri pentru a fi transportată la Spitalul din Dorohoi.

Personalul medical de la Dorohoi ar fi comunicat familiei că nu o pot ajuta pentru că paturile de la Urgență nu susțin acea greutate și nici aparatura din dotare nu face față.

S-a încercat transferul la alte spitale, dar pacienta a fost refuzată de trei unități spitalicești.

După șase ore petrecute în autospecială, femeia a fost pusă pe jos, pe o saltea, în Unitatea de Primiri Urgențe. În cele din urmă a fost transferată la Spitalul Județean din Botoșani.

După aproximativ o săptămână, femeia a murit. Medicii spun că efectiv i-au cedat organele, din cauza obezității: diagnostic - insuficiență multiplă pe organe.

Cazul a intrat și în atenția Ministerului Sănătății, mai ales că nu există infrastructură medicală pentru pacienții cu obezitate morbidă.