Medicul Călin Cârmaciu este un promotor al artei teleormănene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Cârmaciu a terminat facultatea de medicină şi stagiatura cu media generală 10. Cu toate acestea nu a profesat decât foarte puţin. Medicul a avut o activitate în domenii dintre cele mai diverse. A fost pe rând revoluţionar, consilier judeţean, patron de moară şi purtător de cuvânt al primarului Alexandriei, Teodor Niţulescu, actualul prefect de Teleorman.

  După stagiatură, medicul a venit la o circă din Alexandria. În 1991, a renunţat la profesie şi a pornit o afacere. „Am deschis un butic, în vremurile acelea fascinante şi tulburi. Apoi am făcut o moară de grâu şi porumb şi o fabrică de ulei. Am avut şi un hotel cu restaurant, care avea o terasă cu <<umbreluţe>>, prima de acest gen din oraş”, povesteşte Cârmaciu.

Expoziţii pentru prieteni

   Fostul medic organizează la el acasă expoziţii de pictură, cu circuit închis, pentru prieteni şi cunoscători. Mini-galeria se numşte „The Gog Open House”, după numele de alint pe care îl avea pentru tatăl său în copilărie. Aici îşi expun picturile artişti plastici atât din judeţ, cât şi din ţară cum ar fi soţii Drăghici sau Virgil Parghel. Pictura preferată expusă în mica expoziţie este „Carul cu flori”. „Acest tablou este o alegorie populară pe care eu o consider o a doua     <<Mioriţă >>sau o <<Super-Mioriţă>>, pe care pe note o cântă Tudor Gheorghe. Ideea este alegoria morţii, drumul alegoric pe un car de flori din lumea asta către transcedental” explică iubitorul de artă.
  Cârmaciu  a fost consilier judeţean în primul consiliu judeţean postdecembrist. Acesta a fost şi preşedinte de asociaţie patronală, vicepreşedinte al  Camerei de Comerţ Teleorman şi              şef-serviciu la Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman. 
   A făcut masteruri în foarte multe domenii: sisteme moderne de comunicaţii, în cadrul facultăţii de inginerie electrică, iar acum este la alt master, respectiv managementul informaţiilor. Are studii de specialitate în panificaţie terminate în S.U.A. A absolvit şi cursuri  de comerţ exterior. „Aceste cursuri le-am făcut pentru că m-am ocupat de activităţi de import-export, în special cu Bulgaria. Exportam sare şi aduceam diverse, murături etc.”, spune Călin. Acesta este pasionat şi de cibernetică. Astfel, a urmat  cursuri de ajutor programator şi a continuat cu un altul mai elevat , obţinând diploma de analist programator şi proiectant de sisteme informatice. Momentan este şi student la drept în anul III.

Cântă în corul catedralei din Alexandria

  A avut şi o activitate politică vastă. „Am fost înscris aproape în toate partidele posibile, dar plecam imediat. Mă mutam dintr-o dezamăgire în altă dezamăgire. Politica este o zonă de mizerie morală mare, o cloacă”, se plânge acesta.
   Călin Cârmaciu este un mare iubitor de muzică. Cântă în fiecare duminică la liturghia de la Catedrala „Sf. Alexandru” din oraş. Este membru şi în corul de veterani al foştilor corişti din ansamblul regretatului Liviu Vasilică.

Profil
Născut: 10 mai 1960, Bucureşti
Studii: Facultatea de Medicină generală Carol Davilaâ
Profesie: medic
Familie: căsătorit, are două fete  de 24 şi 21 de ani

Ce îi place

  Îmi plac oamenii, anturajul uman, îmi place să stau de vorbă să împărtăşesc idei. Îmi place muzica şi arta în general. De fapt, sunt un împătimit al artelor, iubesc folclorul şi tot ceea ce implică datinile şi obiceiurile străvechi.

Ce nu îi place

Nu îmi plac mârşăvia şi lipsa de caracter, de scrupule, de demnitate umană. Pseudo-arta,     kitsch-ul şi manelizarea asta de doi sunt alte lucruri care nu îmi plac.

Întrebări şi răspunsuri

De ce aţi renunţat să practicaţi medicina?
Mi-am dat seama că societatea nu are nevoie de serviciile mele. Concret, am renunţat  pentru că ,în 1991, un gunoier câştiga cu 50% mai mult decât mine. Am zis gunoier nu mă fac, dar nici doctor pe 4000 de lei nu stau.
Ce afaceri mai întrepindeţi momentan?
Deocamdată stau la pândă, până când mediul de afaceri va deveni neostil.
Ce părere aveţi de manele?
  Maneaua este un gen muzical foarte frumos. Noi am avut nişte cântăreţi foarte buni cum a fost Romica Puceanu, dar ce se întâmplă acum cu manelele îmi provoacă doar râsul.