Ministrul Sănătății: Suntem aproape de obținerea unui acord cu Federația Sanitas VIDEO

0
Publicat:

Alexandru Rafila a transmis că autoritățile sunt aproape de un acord cu sindicaliștii din Federația Sanitas și că majoritatea revendicărilor salariale vor fi rezolvate. 

Astăzi, în timpul unei declarații, Ministrul Sănătății a anunțat că un acord cu Federația Sanitas estes aproape. 

O să discutăm cu sindicaliştii de la Sanitas. Am discutat în fiecare zi aproape. Suntem aproape de obţinerea unui acord. Au avut tot sprijinul din partea Guvernului, a prim-ministrului Marcel Ciolacu şi cea mai mare parte a revendicărilor lor salariale cu siguranţă vor fi rezolvate", a spus Rafila, prezent la Institutul "Marius Nasta", conform Agerpres. 

Ministrul Sănătății a subliniat există discrepanţe în salarizarea personalului care lucrează în spitale.  

În primul rând, personal, consider şi am ajuns la aceeaşi concluzie cu dânşii: discrepanţele în salarizarea personalului care lucrează în spitale. Există personal TESA sau alt tip de personal care are salarii foarte mici. Trebuie să găsim o soluţie pentru ei şi ulterior o mărire generală a salariilor, dacă se poate şi bazat pe performanţa profesională", a adăugat Alexandru Rafila. 

Reprezentanți ai Federației Sanitas au protestat astăzi în fața Ministerului Sănătății, fiind nemulțumiți de faptul că Legea salarizării nr. 153/2017 nu este respectată în totalitate, de condițiile de lucru „departe de a fi ideale”, de contractele colective de muncă „care nu se respectă în întregime” și de faptul că „Legile/ordonanțele  sunt aplicate de fiecare spital după propria dorință, etc.”, potrivit unei postări a Sanitas.

Sanitas împlinește astăzi 34 de ani de existență și are aproape o sută de mii de membri. 

Noi, Federația SANITAS, avem peste 95.000 de membri, doar că în ciuda puterii numerice pe care o avem, politicul nu este întotdeauna dispus să discute cu noi. Cu toate acestea, am continuat să milităm și nu ne vom opri din a reprezenta interesele membrilor noștri. ”, au transmis reprezentanții Federației. 

La rândul lor, peste 300 de membri ai Federației Solidaritatea Sanitară au protestat în fața Ministerului Municii.