Mascații Poliției au salvat un bătrân sechestrat de fiul său în locuință VIDEO

0
Publicat:

Mascații Poliției Capitalei au reușit ieri să salveze un bărbat care era sechestrat în locuință sub amenințarea unui cuțit de către fiul său.

Polițiștii au fost anunțați prin 112

Poliția a fost anunțată prin numărul de urgență 112 de către un bărbat, prieten de familie al celor doi. "Polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 57 de ani, care a relatat verbal faptul că, în jurul orei 09.30, s-a deplasat la adresa menționată, pentru a-i vizita pe un bărbat și pe fiul acestuia, moment în care, cel din urmă l-ar fi amenințat un obiect tăietor-înțepător. Astfel, polițiștii au luat legătura cu tatăl persoanei reclamate, un bărbat în vârstă de 75 de ani, care le-a relatat, prin fereastra imobilului, faptul că fiul său nu îi permite să părăsească apartamentul. De asemenea, în încercarea de a relaționa cu bănuitul, un bărbat de 46 de ani, acesta a precizat că tatăl său nu are voie să părăsească locuința, asigurând ușa de acces în imobil”, se arată într-un comunicat.

Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat și era incoerent refuzând orice contact cu polițiștii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

„Întrucât la momentul sosirii acestora, din interior se auzeau mai multe zgomote și strigăte, s-a procedat la intrarea în locuință, iar bărbatul de 46 de ani a fost imobilizat. Astfel, polițiștii au reușit salvarea persoanei vătămate și scoaterea ei din imobil, în siguranță. De asemenea, în interiorul casei, a fost găsit un obiect tăietor-înțepător pe care bănuitul l-ar fi avut asupra lui pe parcursul desfășurării evenimentelor, acesta fiind ridicat și sigilat de către polițiști”, mai arată sursa citată.

Ulterior, un echipaj de prim ajutor l-a transportat pe bărbatul de 46 de ani la o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, unde s-a decis internarea sa.