Maia Sandu a obţinut victoria în circumscripţia din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu

După procesarea a 80,72% din procesele-verbale, în circumscripţia uninominală nr. 50 la vest de Republica Moldova, cele mai multe voturi le-a acumulat copreşedinta Blocului electoral ACUM, Platforma DA şi PAS, Maia Sandu – 79,82%. Aceasta este urmată de candidatul Partidului Socialiştilor, Vadim Rotari, cu 4,03% voturi şi de candidata Partidului Democrat, Olga Coptu – 3,76%.

În circumscripţia uninominală nr. 49 la est de Republica Moldova, după procesarea a 85,19% din procesele verbale, cele mai multe voturi le-a obţinut candidatul Partidului Socialiştilor, Gheorghii Para – 54,58%. Acesta este urmat de candidatul Blocului ACUM, Dorin Frăsîneanu – 19,82% şi candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Nicolae Ţipovici – 12,35%.

În circumscripţia uninominală nr. 51 SUA, Canada, după centralizarea a 23,08% din procesele verbale, cele mai multe – 49,49% – le-a acumulat candidatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, acesta fiind urmat de candidaţii independenţi Valeriu Ghileţchi – 25,42% şi Alexandrin Patron – 8,64%.

Obţine mandatul de deputat în circumscripţia uninominală candidatul cu cele mai multe voturi.

La alegerile din 24 februarie, prezenţa la urne a fost de peste 49% din alegătorii înscrişi pe liste sau circa 1 milion 451 mii de votanţi. În străinătate au votat peste 76 de mii de cetăţeni moldoveni.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor
Cum își asigura un tânăr din Olt banii de păcănele. Polițiștii i-au găsit acasă zeci de bancnote de 200 și 500 euro
Destinație de weekend. Muzeul Chihlimbarului găzduiește cea mai mare pepită de rumanit din lume VIDEO
Atacuri de ambele părţi, în cursul nopţii, vizând obiective de infrastructură