MAI: Șoltoianu NU s-a predat. A vrut să fugă în Transnistria și a fost prins la Varnița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptătorul Ion Șoltoianu, bănuit că a împușcat luni un fost polițist, nu s-a predat, așa cum a anunțat președintele interimar Marian Lupu. Imediat după crimă, el a fugit din Chișinău și a vrut să treacă în regiunea transnistreană necontrolată de autorități, însă a fost prins de polițiști a doua zi la Varnița, după o noapte de negocieri cu persoane din anturajul sportivului, în care oamenii legii au încercat să-l con

Detaliile au fost oferite de Ministerul de Interne. Alexandru Jizdan, șeful-adjunct al Direcției Servicii Operative, a declarat că în timpul reținerii Șoltoianu avea asupra sa arma din care a tras în victimă, cu cinci cartușe în încărcător.

Este vorba de un pistol de model TT deținut legal, același din care, în 2003, sportivul a împușcat un presupus lider criminal de etnie romă. Atunci campionul mondial la kickboxing a fost achitat de judecători, pe motiv că s-ar fi aflat în legitimă apărare.

Ion Șoltoianu a fost reținut pentru 72 de ore și se află la Comisariatul General de Poliție din Chișinău. Potrivit procurorilor, el și-a recunoscut fapta, nu însă și vina. El este bănuit pentru omor intenționat și riscă de la 20 de ani de închisoare până la detenție pe viață.