Bunicuţa care a escaladat muntele Kilimanjaro şi a ajuns în Cartea Recordurilor. „Am dansat tango la 4.000 de metri altitudine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angela Vorobiova, o fostă profesoară din Siberia, a devenit cea mai în vârstă persoană din lume care a escaladat muntele Kilimanjaro, urcând la o înălţime de 5.895 de metri, scrie portalul siberiantimes.com. Bătrâna de 87 de ani a cucerit „Acoperişul Africii” în memoria surorii ei şi spune că nu s-a gândit vreo secundă să se întoarcă din drum.

Angela Vorobiova a păşit pe vârful Uhuru de 5.895 metri, cel mai înalt vârf din Africa, pe data de 29 octombrie 2015. „Această dată nu a fost aleasă întâmplător. Ştiam despre musoni şi vremea rea din această perioadă a anului, dar a fost important să ajung în vârf anume în această zi. Cu 80 de ani în urmă i-am făcut o promisiune surorii mele, Lida, că o voi face pentru amândouă. Lida era mai în vârstă decât mine, s-a născut în 1923 şi a murit de pneumonie. A trăit doar 12 ani şi patru zile. Am iubit-o, iar 29 octombrie, ziua când am păşit pe vârful Uhuru, este ziua naşterii sale. Îi dedic ei acest traseu”, povesteşte bătrâna, fapta căreia a fost inclusă în Cartea Recordurilor.

Aceasta spune că cea mai dificilă etapă a fost escaladarea propriu-zisă a vârfului muntelui, notează sursa. „Am ajuns la o înălţime de 4.600 de metri deasupra nivelului mării. Atunci a început cea mai dificilă etapă, urcarea pe vârf, care ne-a luat 13 ore. Nu m-am gândit niciodată să mă întorc din drum. La o altitudine de 4.000 de metri, am dansat chiar tango cu ghidul nostru, iar la 5.000 de metri am văzut răsăritul. Un răsărit de soare deasupra norilor. Cu adevărat impresionant. Mi-am pierdut vocea şi nu am putut vorbi, dar să mă întorc? Nu!”, îşi aminteşte Angela Vorobiova. Bătrâna a fost însoţită pe parcursul întregii călătorii de fiica sa, dar şi de echipa unei agenţii de turism care i-au monitorizat starea de sănătate.

Kilimanjaro este cel mai înalt munte din Africa, se află la graniţa ce desparte Tanzania de Kenya şi întruneşte toate zonele climato-vegetale ale Globului. 

Mai multe pentru tine:
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse