VIDEO India este zguduită de un nou caz brutal de abuz sexual: o fetiţă de cinci ani a fost răpită şi violată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa de 5 ani, victima unui viol este transportată la spitalul All India din New Delhi FOTO Reuters

O fetiţă de cinci ani din India a fost internată miercuri în stare critică, după ce a fost sechestrată timp de două zile, perioadă în care a fost abuzată sexual cu brutalitate, marcând cel mai recent caz de violenţă sexuală într-o ţară în care au existat proteste masive pentru respectarea drepturilor femeilor.

Fata a fost supusă abuzurilor fizice după ce a fost închisă în interiorul unei camere timp de 48 de ore, au declarat oficialii din cadrul poliţiei locale. Copilul a fost răpit luni în timp ce se juca afară, într-o zonă din capitală New Delhi, potrivit agenţiei de ştiri AFP.

Iniţial, am înregistrat un caz de răpire. În prezent, am lansat o anchetă preliminară cu privire la acuzaţiile de viol şi tentativă de omor”, a susţinut Rajan Bhagat, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din New Delhi. Oficialul a adăugat că principalul suspect este un bărbat vecin cu fata abuzată.

Fetiţa a fost internată miercuri la secţia de terapie intensivă a unui spital local, iar doctorii au declarat că starea acesteia  este „critică”. „Fata era traumatizată când a ajuns la noi”, a spus R. N. Bansal, administratorul spitalului. „Existau răni la nivelul buzelor, obrajilor şi la nivelul pieptului. Avea vânătăi în zona gâtului.”

Rănile la nivelul gâtului sugerează că agresorul ar fi încercat să o ucidă prin strangulare, iar mai apoi a lăsat-o singură în cameră să moară, a adăugat purtătorul de cuvânt al spitalului.

De asemenea, doctorii au spus că zona genitală a fetiţei a fost mutilată. Fetiţa a fost abuzată prin introducerea unor obiecte care au provocat leziuni interne grave şi infecţii. „O ţinem sub supraveghere constantă. Următoarele câteva ore vor fi critice”, a spus Bansal.

Părinţii fetei au acuzat poliţiştii că nu au reacţionat potrivit atunci când au vrut să raporteze dispariţia copilului lor şi că au neglijat ancheta. Au ezitat să înregistreze plângerea noastră atunci când ne-am prezentat prima oară în faţa lor. Iar mai apoi poliţiştii ne-au cerut să fim mulţumiţi pentru că a fost găsită cel puţin în viaţă”, a declarat tatăl fetei de cinci ani.

Zeci de protestatari s-au adunat vineri în faţa spitalului pentru a-i susţine pe părinţi şi pentru a condamna neglijenţa autorităţilor.

Incidentul s-a petrecut la câteva luni după ce India a fost zguduită de violul colectiv la care a fost supusă o studentă din Delhi în timp ce se afla într-un autobuz împreună cu iubitul acesteia. 

Evenimentul cutremurător a generat proteste şi dezbateri în toată ţara cu privire la statutul şi siguranţa femeilor şi fetelor din India.

Studenta agresată a murit la 13 zile după abuzul atacatorilor, din cauza gravităţii rănilor ei. Tânăra a fost violată prin introducerea unei bare de fier care i-au afectat puternic organele interne.

O fetiţă de 5 ani se află în stare gravă după ce a fost violată timp de două zile