O turistă americană a fost violată în grup în India

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresiunile sexuale faţă de femei au scos în stradă, în ultimele luni, mii de indieni FOTO Reuters

O turistă americană a fost violată de un şofer de camion şi doi complici într-un stat din nordul Indiei, a anunţat marţi poliţia, citată de AFP.

"Femeia în vârstă de 30 de ani a fost violată luni seara de bărbaţi într-un camion. Ei i-au propus să o ducă (undeva) şi ea a acceptat", a declarat pentru AFP un poliţist din statul Himachal Pradesh, Abhimanyu Kumar.

Violul în grup a avut loc în Manali, un orăşel preferat de turişti şi situat la aproximativ 500 de kilometri de capitala federală indiană, New Delhi.

Examinările medicale au confirmat că turista a fost violată, a declarat Kumar, precizând că poliţia caută presupuşii autori.

"Femeia nu a memorat numărul de înmatriculare al camionului şi nu înţelegea despre ce vorbeau suspecţii (în camion). Ei au mers până într-un loc izolat şi au violat-o timp de aproape o oră", a declarat poliţistul.

Toţi şoferii de camion din Manali au primit ordin să se prezinte la comisariatul local, în cadrul anchetei.

Acest nou incident are loc la o zi după anunţul poliţiei din Calcutta (est) cu privire la arestarea unui om de afaceri local suspectat că a drogat şi violat o irlandeză în vârstă de 21 de ani, angajată a unei asociaţii de caritate locale.

Cazurile de agresiune sexuală în India sunt urmărite îndeaproape după violarea în grup a unei studente în vârstă de 23 de ani într-un autobuz în New Delhi, în decembrie, soldată cu moartea acesteia, 13 zile mai târziu.

Natura acestei agresiuni a şocat profund opinia publică din India şi a generat o dezbatere privind modul în care sunt tratate femeile în această ţară care este încă dominată de bărbaţi. Numeroase voci s-au ridicat împotriva apatiei poliţiei şi justiţiei în cazuri de agresiune sexuală.

O turistă elveţiană care traversa India cu bicicleta împreună cu soţul ei a fost violată în grup în statul Madhya Pradesh (centru) în martie, în timp ce o turistă sud-coreeană a afirmat că a fost drogată şi violată în acelaşi stat în ianuarie, de fiul proprietarului hotelului în care îşi petrecea sejurul.