Kim Jong-un cere accelerarea pregătirilor de război. Liderul nord-coreean acuză manevrele Statelor Unite

0
Publicat:

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a făcut un apel ferm pentru accelerarea pregătirilor de război ale țării sale, inclusiv a programului de arme nucleare. El a argumentat că „situația politică și militară gravă” este rezultatul manevrelor de război ale Statelor Unite și aliaților săi, a anunțat joi media de stat, potrivit AFP.

Kim Jong Un cere „accelerarea pregătirilor de război” FOTO Profimedia

În cadrul reuniunii plenare a comitetului central al Partidului Muncitorilor din Coreea, partidul unic de guvernământ din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a emis ordine clare către „Armată, industria munițiilor, sectoarele de arme nucleare și apărare civilă să accelereze pregătirile de război”, precizează agenția de presă nord-coreeană, ACTC.

Motivând această decizie, liderul nord-coreean a subliniat că „situația politică și militară din Peninsula Coreea a atins un punct extrem”, referindu-se la „manevrele de confruntare fără precedent în istorie ale Statelor Unite și forțelor lor vasale”.

Amenințarea nucleară

În acest an, Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste cu rachete balistice, încălcând numeroase rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU.

Cu toate acestea, în 2023, Phenianul a inclus în constituție statutul său de putere nucleară, a lansat cu succes un satelit militar spion și a testat cu succes Hwasong-18, cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din arsenalul său, capabilă să atingă Statele Unite.