24 de ani de închisoare pentru un fost ministru din Kazahstan care și-a ucis soția. Imagini șocante, probe la proces

0
Publicat:

Un fost ministru al economiei din Kazahstan a fost condamnat luni la 24 de ani de închisoare pentru uciderea propriei soţii, la capătul unui proces judiciar considerat un adevărat test pentru angajamentul preşedintelui Kasîm-Jomart Tokaev de a construi o societate mai corectă şi mai echitabilă, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Kuandik Bişimbaev și soția sa. FOTO akipress.com

Imagini şocante prezentate în timpul procesului care a început în luna martie îl arată pe fostul ministru Kuandik Bişimbaev (44 de ani) când îşi loveşte în mod repetat soţia şi o târăşte ţinând-o de păr.

Soția, pe numele său Saltanat Nukenova (31 de ani), a fost găsită ulterior decedată.

Bişimbaev a pledat nevinovat şi a susţinut în faţa instanţei că soţia sa a murit din cauza rănilor pe care şi le-a provocat singură.

Bişimbaev a fost condamnat anterior și pentru luare de mită

Anterior, Kuandik Bişimbaev, care în perioada mai-decembrie 2016 a fost ministru al economiei, fusese condamnat la 10 ani de închisoare pentru luare de mită, dar a fost eliberat condiţionat după mai puţin de trei ani.

În Kazahstan, violenţa domestică a devenit un fenomen extrem de grav. Datele oficiale arată că una din şase femei este victima actelor de violenţă din partea soţului sau a partenerului.