VIDEO Al-Qaeda către Obama: «Sfârşitul tău va fi în mâinile naţiunii musulmane»

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Al-Qaeda către Obama: «Sfârşitul tău va fi în mâinile naţiunii musulmane»

Organizaţia teroristă Al-Qaeda a transmis marţi un mesaj Stalelor Unite, printr-o înregistrare audio, în care prezice că sfârşitul preşedintelui Barack Obama se află în mâinile poporului musulman.

Ayman al-Zawahiri, numărul doi al organizaţiei teroriste al-Qaeda, menţionează în înregistrarea intitulată Occidentul şi tunelul sumbru evenimente petrecute în ultimul an, precum criza financiară şi alegerea preşedintelui american Barack Obama.

Mai citiţi şi:


Analiştii cred că înregistrarea a fost postată pe internet  la două săptămâni după 11 septembrie fie pentru că site-urile folosite de al-Qaeda au fost blocate, fie pentru că al-Qaeda operează din ce în ce mai greu.

Osama bin Laden a transmis şi el un mesaj de aniversare a celor mai sângeroase atentate din istorie. Mesajul este datat 14 septembrie. În acel mesaj, bin Laden avertiza poporul american cu privire la legăturile strânse ale guvernului lor cu Israelul.


 
Al Qaida Ayman al-Zawahiri încheie cele două părţi ale mesajului spunând: Cu voia Celui de Sus, vei sfârşi de mâna naţiunii musulmane, referindu-se la preşedintele american Barack Obama.

Potrivit AP, înregistrarea de 106 minute de este ultima dintr+o serie de mesaje prin care se sărbătoreşte cea de-a opta aniversare a atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001asupra Statelor Unite.

Foarte mulţi specialişti sunt de părere că liderii Al-Qaeda au fost surprinşi de popularitatea lui Obama în rândul musulmanilor. Discursul şefului de stat american din iunie de la Cairo a fost bine primit în Orientul Mijlociu.

Dacă Obama se bucură de popularitate printre musulmanii moderaţi, rebelii Al-Qaedaîl acuză pe liderul de la Casa Albă că urmează multe puncte comune politicii adoptate de George W. Bush în Iran şi Afganistan.

America a adoptat o nouă faţă, ipocrită. Cu zâmbetul pe buze, ne înjunghie pe la spate, la fel cum obişnuia să facă şi Bush, spune Ayman al-Zawahri în mesaj.