Ungaria mobilizează garda civilă la graniţa cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membri ai gărzii civile vor fi mobilizaţi, începând cu acest weekend, pentru a sprijini misiunea de patrulare a poliţiei, în scopul apărării graniţei Ungariei cu România, în zona Kiszombor şi Nagylak, informează MTI.

13 asociaţii de gardă civilă vor fi mobilizate până pe data de 15 iunie, potrivit lui Istvan Batiz, preşedintele organizaţiei judeţene din Csongrad. Alături de poliţişti, voluntari vor patrula, între orele 18 şi 6 dimineaţa.

Patrulele vor activa în punctele de trecere a frontierei, în zona Kiszombor, Tiszasziget şi Makó, precum şi pe malul Mureşului. Vigilenţă sporită va fi acordată în toate teritoriile în care vor fi alertate  "activităţi de frontieră deosebite, precum şi acolo unde se impune reacţia imediată a poliţiei.

Începând de sâmbătă şi angajaţii Armatei Ungare participă din nou la activităţile de apărare a graniţei. În decurs de trei luni, două sute de soldaţi vor fi angrenaţi, pe schimburi, în apărarea frontierei. În total, o mie de militari îndeplinesc sarcini de susţinere la graniţa ungaro-sârbă, sub coordonarea poliţiei.", relatează agenţia maghiară MTI.

Jurnalişti ai publicaţiei G4 mediu atrag atenţia asupra faptului că acest tip „de militarizare a vieţii publice” iniţiate de Budapesta, şi-a găsit expresia şi în România. Iniţiativă legislativă venită din partea UDMR, şi „adoptată tacit pe 25 martie de către Senat”, prevede înfiinţarea aceluiaşi tip de unităţi de voluntari pentru asigurarea ordinii publice.

Mai multe pentru tine:
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă