Milano: Partidul Liga Nordului a propus vagoane de metrou separate pentru milanezi şi extracomunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al partidului de extremă dreaptă Liga Nordului a iscat ieri o polemică în viaţa politică din Peninsulă, după ce a propus să se înfiinţeze vagoane de metrou destinate exclusiv milanezilor.

Ideea vagoanelor de metrou separate pentru milanezi şi pentru străinii extracomunitari aparţine Raffaelei Piccini, o candidată pentru alegerile provinciale, de pe listele partidului Liga Nordului.

Propunerea a fost făcută publică ieri, la Milano, în timpul unei reuniuni de la Palatul Marino în cadrul căreia au fost prezentaţi candidaţii Ligii Nordului pentru alegerile provinciale.

Iniţiativa candidatei Raffaela Piccini a fost sprijinită de către Mattteo Salvini, vice-secretarul partidulului Liga Nordului. Acesta consideră că ideea ar putea fi pusă în aplicare în următorii ani.

Propunerea candidatei Ligii Nordului a stârnit un val de reacţii de dezaprobare din partea membrilor celorlalte formaţiuni politice din Peninsulă. Ei au caracterizat această iniţiativă ca fiind rasistă şi demnă de Ku Klux Klan.