Catherine Ashton îşi amână vizita la Kiev pentru întâlniri în privinţa Ucrainei la Bruxelles şi Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lady Catherine Ashton

Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, şi-a amânat vizita pe care urma să o efectueze miercuri la Kiev, întrucât în această zi are prevăzute întâlniri legate de situaţia din Ucraina la Bruxelles şi la Paris, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt Maja Kocijancic, potrivit Agerpres.

Catherine Ashton va participa miercuri dimineaţa la reuniunea Comisiei Europene în cadrul căreia va fi discutată problema acordării de ajutor financiar Ucrainei, a precizat Maja Kocijancic.

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate urmează apoi să se deplaseze la Paris, unde are loc o reuniune ministerială în problema Libanului, la care participă ministrul rus de externe Serghei Lavrov, cu care Catherine Ashton s-a întâlnit cu o zi în urmă la Madrid, şi secretarul de stat american John Kerry, care e efectuat marţi o vizită la Kiev.

Catherine Ashton 'se va întâlni cu mai mulţi parteneri internaţionali pentru a discuta situaţia din Ucraina', a precizat Maja Kocijancic.

Joi, şefa diplomaţiei europene va avea o întrevedere cu noul premier ucrainean Arseni Iaţeniuk, care urmează să fie primit de şefii de stat şi de guvern ai UE, înainte de summitul extraordinar pe subiectul crizei ucrainene.

Data la care Catherine Ashton se va deplasa la Kiev nu a fost, deocamdată, stabilită, a mai indicat Maja Kocijancic.