Câţi bani aruncă turiştii în cele mai faimoase fântâni din lume, inclusiv la castelul Bran, şi ce se întâmplă cu banii adunaţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii din Fontana di Trevi sunt adunaţi zilnic, media fiind de 3.200 de dolari în 24 de ore. Captură

Fântâni care împlinesc dorinţe sau nu, cert este că obiceiul de a arunca un ban în astfel de atracţii turistice generează anual sume importante, în funcţie şi de faima obiectivului. Fontana di Trevi din Roma este un exemplu de succes, iar monedele aruncate într-un singur an de turişti se transformă în sume impresionante.


Fântânile celebre din lume sunt cu adevărat magice dacă ţinem cont că anual se colectează sume frumoase de pe urma acestei superstiţii. Fontana di Trevi, redeschisă după o lungă perioadă în care a fost restaurată, este cu adevărat un exemplu de succes. Numai în anul 2011, vizitatorii au aruncat o sumă totală de peste 1 milion de dolari, banii colectaţi fiind donaţi în scopuri caritabile, notează publicaţia Daily Mail.

Banii din Fontana di Trevi sunt adunaţi zilnic, media fiind de 3.200 de dolari în 24 de ore. Au existat şi scandaluri de-a lungul timpului, cum este cel iscat după ce o televiziune italiană a montat o cameră ascunsă şi a surprins trei hoţi care veneau şi strângeau banii cu mătura.

FOTO waymarking.com

De asemenea, s-a descoperit că un alt bărbat a reuşit să sustragă din fântână cam 1.000 de dolari pe zi, cu ajutorul unui băţ magnetic, timp de 34 de ani. Astăzi, autorităţile italiene reuşesc să ţină totul sub control şi banii sunt direcţionaţi către adăposturi pentru săraci.

O altă „fântână a dorinţelor” este şi Fântâna Bellagio din oraşul american Las Vegas, care figurează în acest clasament cu suma de 12.000 de dolari adunată tot într-un singur an, în 2010, banii fiind donaţi organizaţiei Habitat for Humanity. Monedele adunate din cele mai multe astfel de obiective sunt, de regulă, donate în scopuri caritabile.

Fântâna muzeului şi memorialul 9/11 din New York a oferit la sfârşitul anului 2014 suma de 2.735 de dolari. Vizitatorii continuă să arunce monede în fântână, deşi sunt avertizaţi că acest lucru este interzis.

Restaurantul Rainforest (foto jos) din SUA, un loc iubit de copii şi de părinţi, graţie designului interior inspirat de cele mai cunoscute poveşti regăsite şi la Disney World, în Orlando, a colectat graţie fântânii cam 50.000 de dolari în ultimii doi ani, notează publicaţia Chicago Tribune. Suma a fost donată unor organizaţii pentru protecţia mediului.

FOTO magicalmouseplanner.com

Şi fântânile din complexul Disney Parks şi Resorts atrag sume destul de mari. În 2014, vizitatorii au lăsat în urmă suma de 18.000 de dolari, bani care au mers către ajutorarea copiilor orfani.

Fântana din Mall of America, considerat cel mai aglomerat mall din SUA, aduce în fiecare lună un venit de 2.000 de dolari din monedele aruncate de vizitatori. Toţi banii sunt direcţionaţi către fundaţii şi organizaţii caritabile.

Pe lista fântânilor devenite adevăraţi magneţi pentru monedele turiştilor poate figura şi Fântâna Dorinţelor (foto jos) din curtea Castelului Bran, mai ales dacă ţinem cont de un calcul estimativ făcut în 2007, conform căruia turiştii ar azvârli aici cam 30.000 de euro pe an. 

FOTO alexisphoenix.org

Mai multe pentru tine:
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse
76% dintre români consideră că fumătorii adulți ar trebui să primească informații corecte, fundamentate științific, despre produsele fără fum
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %