Pasca rusească fără coacere cu brânză, fulgi de ciocolată și migdale. Este un desert delicios și simplu de preparat pentru masa de Paște

0
Publicat:

De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească un desert tradițional. Una dintre cele mai simple și delicioase rețete este pasca rusească fără coacere. 

Pasca rusească fără coacere se poate face după o mulțime de rețete și cu o grămadă de feluri de umpluturi (fructe uscate/proaspete, cacao, cafea, caramel, etc.). Singurul element neschimbat este brânza de vaci. Este bine să alegeți una de calitate și grasă, potrivit rețete LCHF. Consistența este una cremoasă și mătăsoasă, iar gustul este foarte fin. 

Pentru ingrediente aveți nevoie de: 70 g Green Sugar, 2 ouă, 100 ml smântână dulce, 70 g unt, 500 g brânză de vaci grasă, vanilie, coajă de lămâie, rasă sau confiată, opțional. Pentru decor este nevoie de 30 gr de fulgi de migdale, fructe confiate. 

Mai întâi de toate, se pregătește forma. Se poate folosi o formă rotundă. Într-un bol se bat bat ouăle cu Green Sugar, apoi se adaugă smântâna dulce. Amestecul se pune într-un ibric, pe foc mic. Amestecând mereu, se ține până se îngroașă compoziția. Se încorporează untul tăiat cubulețe. Crema obținută se toarnă peste brânza de vaci, se pune și vanilia.

La final se amestecă totul cu o spatulă. Compoziția de pască se toarnă într-o tavă, iar peste ea se pune o farfurie, un prosop și o greutate mai mare, cum ar fi de la o caserolă cu ceva. Se lasă la răcit pentru câteva ore, dar nu în frigider, după care se răstoarnă pasca pe o tavă.

După primele 2-3 ore, când compoziția s-a mai întărit ușor, se pune o greutate peste pască. A doua zi, pasca se răstoarnă din formă pe un platou, se înlătură tifonul și se servește.

Se poate orna cu fulgi ciocolată sau se presară cacao/fulgi de cocos.