Cum se prepară tiramisu cu limoncello și fistic, desertul inedit pentru Anul Nou
0Dacă doriți să vă surprindeți invitații în noaptea dintre ani cu un desert deosebit și delicios, atunci o soluție la îndemână și deloc greu de preparat poate fi ineditul tiramisu cu limoncello și fistic.
Silvia Colloca, o cunoscută autoare și realizatoare de deserturi din Australia, a dezvăluit pentru site-ul Delicious pașii pentru a prepara desertul recreat.
„După ce am fost fascinată de clasicul tiramisu cu cafea și cacao, am decis să fac o nouă formulă, cu fistic și limoncello, un tiramisu care să aibă în el gustul Siciliei”, spune Silvia Colloca, aceasta fiind și o apreciată autoare de cărți cu rețete deosebite.
Iar ingredientele sunt ușor de procurat: 300 grame mascarpone, 300 mililitri smântână dulce, trei gălbenușuri, 75 grame zahăr pudră, o linguriță limoncello, zeama de la o lămâie și 80 de grame de fistic.
Pentru siropul limoncello aveți nevoie de 100 grame zahăr pudră, 60 mililitri limoncello și zeama de la o jumătate de lămâie. Pentru biscuiții cu fistic vă trebuie 150 de grame de fistic mărunțit fin, un albuș, o linguriță de limoncello și 75 grame de zahăr pudră.
Primul pas în pregătirea rețetei delicioase constă în realizarea siropului limoncello. Amestecați zahărul și limoncello într-o cratiță mică la foc mediu, amestecând din când în când până se dizolvă zahărul. Lăsați să fiarbă și amestecați încă 10 minute până când siropul se îngroașă. Reduceți focul ușor, după care adăugați sucul de lămâie, amestecați și puneți deoparte.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt. Pentru biscuiții cu fistic, puneți toate ingredientele într-un vas mediu și amestecați cu mixerul până când să formează o pastă densă. Lăsați compoziția 30 de minute, după care porționați compoziția în forme de biscuiți, adăugați zahăr pudră și puneți biscuiții în tavă, lăsând spațiu între ei. Lăsați biscuiții la cuptor aproximativ 12-14 minute, după care îi scoateți și îi puneți la răcit.
Între timp, amestecați mascarpone și smântâna dulce într-un vas mare până când capătă consistență. Într-un vas separat bateți gălbenușurile și zahărul pudră. Adăugați ușor mixtura cu mascarpone și amestecați. Adăugați apoi limoncello și zeama de lămâi și amestecați-le bine.
Pentru a servi ineditul desert, luați patru cupe mari pentru înghețată, puneți câte un biscuit cu fistic în fiecare cupă, ornați paharul cu puțin sirop de limoncello și adăugați crema de mascarpone cu lămâie. Puneți apoi din nou deasupra biscuiți cu fistic, sirop și cremă. Lăsați minimum șase ore la frigider. Poftă bună!