OK! Regele Thailandei, 70 de ani de domnie, în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cei 88 de ani ai săi, Regele Rama al IX-lea este suveranul cu cea mai lungă domnie din ţara sa şi din Asia contemporană.

Zilele trecute, Thailanda l-a sărbătorit pe cel mai longeviv monarh al său, Regele Bhumibol al Thailandei, numit şi Regele Rama al IX-lea. O aniversare plină de miez, care înseamnă mult pentru istoria Asiei şi a lumii, odată cu împlinirea a 88 de ani de viaţă şi a 70 de ani de domnie pe tronul thailandez.

Dinastia Chakri, din care se trage Regele Bhumibol, a început să domnească în Siam (denumirea veche a Regatului Thailandei) în anul 1782. Atunci, întemeietorul Familiei Regale şi al Dinastiei, Regele Rama I, vitează căpetenie de oşti, a înlocuit pe regele anterior, Taksin. Rama I este cel care, din motive de ordin strategic militar, a adus capitala într-un orăşel cu port fluvial, numit Bangkok.

După patru generaţii, strănepotul său, Rama al IV-lea sau Regele Mongkut, a fost unul dintre cei mai luminaţi şi mai vizionari lideri thailandezi. Regele Mogkut a domnit din 1851 până în 1868 şi a negociat tratate de importanţă crucială cu puterile europene, a introdus ştiinţele moderne şi reforme care au ferit ţara de colonizare sau de intrarea sub dominaţia vecinilor. I-a urmat Rama al V-lea sau Regele Chulalongkhorn, probabil cel mai mare monarh al thailandezilor din toate timpurile.

Galeria foto şi detaliile poveştii regelui Thailandei, pe www.okmagazine.ro