A fost dezvăluită rețeta sarmalelor servite la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Chef Petrișor Tănase, despre ingredientul secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Bârlădeanu și Valeriu Gheorghiță au ales să își delecteze invitații cu un meniu ales cu foarte mare atenție, format din aperitiv, pește, sarmale și friptură.

Chef Petrișor Tănase a dezvăluit rețeta sarmalelor servite la nunta Monicăi Bârlădeanu FOTO Arhivă

Potrivitul Chefului Petrișor Tănase, după aperitivul servit la nunta de la Palatul Snagov s-au servit sturion (nisetru) rumenit, cu unt negru și salată de cus-cus în foaie de orez copt, iar apoi au fost servite sarmalele, care au fost învelite în frunze de hrean, tei și varză,  transmite Click!.

Celebrul bucătar a dezvăluit pentru ziare.com rețeta sarmalelor pe care le-a servit nuntașilor Monicăi Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță. În farfuriile invitaților s-au numărat 4 sarmale, care în total au cântărit 150 de grame. O sarma a fost învelită în frunză de varză, alta în frunză de viță de vie, alta în frunză de tei, alta în frunză de hrean.

Dacă varza e sărată și acră, perfect. Eu doar o trec printr-un jet de apă. Nu o mai desărez. Iar în carne nu mai adaug sare. Totodată, frunzele de viță, fiind și ele sărate, la fel și cele de hrean, de tei, puse la sărat, le trec printr-un jet de apă și le pregătesc pentru a le împături, cu carnea. Deci, pentru sarmale, avem nevoie de varză acră, de frunze de viță, frunză de tei, frunză de hrean, pentru o porție.

Avem nevoie de 60% carne de porc, 40% carne de vită. Avem carnea 100g, 20g de orez, 20-30g de ceapă, pe care o tocăm mărunt și o călim. Pentru sărmăluțele în frunză de varză adăugăm boia dulce, cimbru, piper, sare deloc, pentru că avem varza deja acră. Alegeți foile mari pentru învelirea celor patru sărmăluțe. La cele din viță, tei, hrean, punem boia de ardei dulce, piper, mărar și foarte puțin cimbru. La cele de varză, cimbrul trebuie să fie proeminent. Eu pun și puțină pastă de tomate în compoziție, pentru toate sarmalele. După ce le amestecăm, e bine să lăsăm compoziția să se odihnească. Mie-mi place să le las un pic să le hidrateze orezul, pentru că el va fierbe mult mai ușor. Tocmai de aceea, eu o păstrez în frigider, o oră-două. Atenție, această compoziție nu se leagă cu ou", a dezvăluit bucătarul, pentru sursa citată.

Articolul integral Click!.

Mai multe pentru tine:
Gestul superb făcut de Regele Charles pentru Kate Middleton, nora lui preferată! A fost un moment emoționant
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Cine este Cristian Rizea, cel din cauza căruia Dan Capatos ar fi fost dat afară de la Antena Stars. Fostul politician a fost implicat în mai multe scandaluri
Războiul dintre Gabriela Cristea și Cristina Șișcanu. Cele două, fină și nașă, acuzații grave în mediul online