Bake Off România, la a doua eliminare: „Fie că eşti învins sau învingător, îţi aplauzi adversarul şi el pe tine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Bake Off România“ a adus cea de-a doua provocare pentru cei 11 concurenţi rămaşi în competiţia pentru titlul de cel mai bun cofetar amator şi premiul de 25.000 de euro. Ediţia nu a fost lipsită de eliminări, Petre părăsind show-ul de la Pro TV.

La prima probă, cea de semnătură, concurenţii au trebuit să prepare un quiche care să îi reprezinte, dar care să impresioneze juriul prin combinaţia de ingrediente din umplutură. De la dovlecei cu mentă, brie cu hribi, roşii uscate cu brânză de capră, gorgonzola cu rucola, spanac şi kaiser, carne de miel, până la resturi pe care le găsim în frigider, toate aromatizate cu ierburi de Provence şi alte minunăţii savuroase, concurenţii au dat dovadă de măiestrie în bucătărie. 

Bake Off România: Cuptorul, marea piedică

Cuptorul a fost cel care le-a pus piedici acestora în a scoate pe bancurile de lucru quiche-ul perfect. Membrii juriului au descoperit multe preparate necoapte, unele prea sărate, altele prea puţin sărate, prea multă compoziţie, prea puţin sos. Doamna profesoară Mariana nu a primit notă de trecere când Tudor a strigat catalogul, chiar dacă prezentarea a fost bună. Cei care au reuşit să se remarce la această probă au fost Adrian, Carmen şi Ionela. Proba tehnică se pare că le dă cele mai multe bătăi de cap concurenţilor. Deşi primesc reţeta şi câteva indicaţii despre modul de preparare, acestea nu sunt complete, tocmai pentru a le testa abilităţile de cofetari. 

Bake Off România: Tartă cu lămâie şi bezea

De această dată, Tudor Constantinescu a fost cel care a dat tema: tartă cu lămâie şi bezea. „Îmi place să regăsesc într-un preparat această armonie între proporţii“, a spus acesta. Acelaşi produs, cu 11 modalităţi de preparare şi prezentare şi 11 viziuni diferite pentru produsul final, le-a dat de furcă concurenţilor. Modul complex de preparare a crescut tensiunea în cort, iar rezultatele finale nu au fost pe măsura aşteptărilor. 

Proba tehnică presupune jurizarea preparatelor fără ca juriul să ştie cui aparţin. Cei trei specialişti au demonstrat la această probă că aparenţele înşală. Tarta Erikăi, care arăta perfect, ascundea la interior o cremă necoaptă ce s-a scurs în momentul tăierii, însă coaja de tartă era perfectă. „Ce păcat!“, au exclamat cei trei. La această probă s-au remarcat Dan, Ionela şi Mihaela. 

Bake Off România: Busu, de la Meteo la prăjituri

Proba de creativitate l-a adus în cortul „Bake Off România“ pe Florin Busuioc, care le-a dat tema concurenţilor printr-o ghicitoare. Cei 11 au avut de pregătit tarte care să reprezinte cele patru anotimpuri. „Chiar dimineaţă, când m-am trezit, l-am văzut la Meteo şi nu mă aşteptam să vină la noi în cort“, a spus Irina. Odată cu venirea lui Busu s-a instalat buna dispoziţia la bancurile de lucru, iar el nu a ezitat să glumească cu concurenţii. Din cele patru tipuri de tarte pregătite de fiecare, cei 11 cofetari amatori au avut de ales doar două pe care să le deguste juriul.

 

Florin Busuioc, alături de Adrian, cofetarul săptămânii, şi gazda emisiunii, Nicolle Stănese FOTO Pro TV

Bake Off România: Petre a fost eliminat

Adrian, tânărul concurent de 16 ani, este cel care a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor celor trei experţi şi a primit insigna de cofetarul săptămânii. Petre, Erika şi Mariana au fost nominalizaţi de juriu pentru proba eliminatorie, unde au trebuit să reinterpreteze tarta cu mere. Petre a fost cel care nu a reuşit să fie suficient de convingător şi a părăsit competiţia „Bake Off România“. „Fie că eşti învins sau învingător, în momentul în care eşti pe teren, îţi aplauzi adversarul şi el pe tine“, a declarat Petre. 

Petre a părăsit competiţia Bake Off România FOTO Pro TV

Săptămâna viitoare, luni, de la ora 20.30, la „Bake Off România“ biscuiţii şi fursecurile vor fi vedetele ediţiei. Cei zece concurenţi îşi vor demonstra încă o dată măiestria în bucătărie şi vor încerca să impresioneze juriul prin creativitate şi gust. Un invitat surpriză, îndrăgit de milioane de oamenii prin stilul său unic, va fi alături de ei pentru proba de creativitate şi  pentru a le arăta cum se construieşte o casă din turtă dulce.

Mai multe pentru tine:
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Cine sunt, de fapt, Dragoș și Gheorghe Vîlcu, despre care se spune că finanțează din umbră Recorder și Hotnews
Sărbători fără fiul și fiica ei, stabiliți în Franța și în Dubai. Cum își alină Marina Almășan dorul: „Beau cafeaua dintr-o cană cu chipul lor”. Ce meserii au Victoraș și Marinuș?
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
De câți bani ai nevoie ca să trăiești decent în Spania. O româncă a spus cât a cheltuit în noiembrie: „O viață fără lipsuri”
Furia Ancăi Alexandrescu după ce a pierdut alegerile la Capitală. Cum vrea să se răzbune
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Clarvăzătorul supranumit ”Nostradamus al zilelor noastre” face o profeție sumbră legată de Prințul William și Prințul Harry