CE finanţează reparaţii la cinci poduri strategice construite pe Drumurile Naţionale care duc la baze militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană finanţează reparaţii la cinci poduri strategice construite pe Drumurile Naţionale care duc la baze militare, lucrările fiind incluse într-un ,,pachet de mobilitate militară CEF T 2021 MIL MOB WORKS”, scrie economedia.ro.

Cele cinci poduri incluse în finanţarea prin „pachetul de mobilitate militară sunt, potrivit economedia.ro, următoarele:

- podul de la Azuga pe DN 1 Valea Prahovei (pod reparat în 2021),

- podul de la Ovidiu pe DN 2 A lângă baza Mihail Kogălniceanu, ( intră în această primăvară în reparaţii capitale),

- podul peste Jiu de la Arginteşti pe DN 6, lângă Craiova (DN 6 duce la baza NATO Deveselu)

- alte două poduri cu restricţii în judeţul Neamţ, lângă Barajul Bicaz pe DN 15, şoseaua care asigură legătura între baza Câmpia Turzii – Târgu Mureş şi Piatra Neamţ.

Valoarea totală a proiectului este de 170 de milioane lei, din care 142 costuri eligibile şi 70 de milioane de lei finanţarea europeană, potrivit informaţiilor CNAIR : ,,Pachet mobilitate militară aferent unor lucrări de artă aflate pe reţeaua de drumuri naţionale” în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Connecting Europe Facility (CEF)-CEF 2 Transport – Adaptation of the TEN-T to civilian-defence dual use – Military mobility envelope.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă modernizarea infrastructurii de transport, prin reabilitare/modernizare/construcţie a unui pachet de 5 poduri, în vederea asigurării unui trafic rutier fluid şi în condiţii tehnice corespunzătoare, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

•  Reabilitare Pod pe DN 2A, km 196 + 739, la Ovidiu;

•  Reabilitare Pod pe DN 1, km 133+941 la Azuga;

•  Reabilitare Pod pe DN 6, km 268+371 la Argineşti;

•  Reabilitare Pod pe DN 15, km 297+918 la Straja (Stejaru);

•  Reabilitare Pod pe DN 15, km 304+680 la Viişoara.”

Mai multe pentru tine:
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Eliza Samara, performanță uluitoare: a câștigat a 5-a oară Liga Campionilor la tenis de masă
Spitale evacuate la Kiev după o amenințare din partea KGB-ului belarus
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Scandal de proporții în SUA: Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele: „Era imposibil de dresat”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul