Cum să ai o casă inteligentă şi cât te costă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
We Haus vinde atât partea de software, cât şi cea de hardware
We Haus vinde atât partea de software, cât şi cea de hardware

Internetul a trecut de la faza sa simplă, care conectează doar dispozitive specializate, ca laptopurile, tabletele şi telefoanele la momentul în care toate lucrurile sunt automatizate. Am descoperit la Mobile World Congress un producător al unui sistem interesant de transformare a casei într-una smart.

Casa inteligentă înseamnă să ne controlăm cu ajutorul aplicaţiilor temperatura, prin termostate conectate, să conectăm becurile, energia electrică, WiFi-ul, mişcările, să monitorizăm copilul sau să conectăm clanţa. Pentru toate aceste lucruri există câte un produs pe piaţă, dar automatizarea casei este încă neunitară şi scumpă.

Dacă vom conecta casa la internet, putem să ştim dacă e cineva la uşă, dacă am uitat cheia putem să deschidem totul prin smartphone sau să pornim căldura cu şase ore înainte de a ajunge acasă. 

De asemenea, putem să optimizăm consumul de curent, pentru că vom avea grafice oferite pe smartphone şi să avem grijă de copil cu ajutorul camerei wireless montate prin apartament. 

We Haus, un concept din Argentina

Se întâmplă la Mobile World Congress să descoperi standuri mici care te surprind. We Haus e unul dintre acestea. Aici, doi tineri argentinieni, demni de telenovelele copilăriei noastre, căscau adormiţi. Aveau un produs foarte interesant şi care aduce la un loc toate aspectele casei inteligente.

We Haus vinde un pachet de produse pe care le controlează cu ajutorul unei aplicaţii. Practic, We Haus are o aplicaţie care se conectează la diverse produse, pe care şi le comercializează pe site-ul oficial. Produsele argentinienilor sunt adresate firmelor mici şi mijlocii, pentru că băieţii vând pachetul cu 9 dolari. Pentru 30 de dolari, aplicaţia poate să controleze toate tipurile de senzori.

Un senzor pentru clanţă, controlat prin smartphone

We Haus

We Haus e una dintre primele afaceri de Internet of Things, adică lucruri conectate, care combină atât partea de software şi hardware. La Mobile World Congress 2015, ei au venit cu un fel de valiză în care aveau diverse produse de la becuri, la termostate şi încuietori inteligente.

Cum îţi transformi casa într-una inteligentă şi cât costă?

We Haus costă aproape 30 de dolari pe lună pentru conectarea tuturor gadgeturilor. Pare mult, dar majoritatea gadgeturilor inteligente din casă au aplicaţii diferite, ceea ce poate fi foarte complicat.

Produsele pot fi cumpărate din site-ul oficial We Haus. O listă de produse arată cam aşa:

  • Senzor de curent electric pentru optimizarea consumului - 89 de dolari
  • Senzor de monoxid de carbon - 119 dolari
  • Cameră video wireless - 70 de dolari
  • Senzor de apă (pentru scurgeri) - 35 de dolari
  • Senzor de mişcare - 35 de dolari
  • Termostat inteligent - 110 dolari
  • Clanţă inteligentă - 180 de dolari
  • Bec inteligent - 69 de dolari/bucata

În total, produsele costă 700 de dolari. Unele nu trebuie cumpărate decât o singură dată, cum e senzorul de curent. Dar becurile vor fi destul de scumpe, pentru că veţi avea aproximativ 6 într-o casă normală. 

Pe viitor, We Haus doreşte să licenţieze sistemul şi să se ocupe doar de partea de software. Practic, orice producător de gadgeturi inteligente pentru casă poate să îşi pună produsul în sistemul We Haus, sub propriul brand, pentru administrarea mai multor device-uri. 

Mai jos o galerie foto cu dispozitivul. Imaginile au fost făcute cu un Fuji Finepix X10 de la F64. 

Tweets by @vladandriescu

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite