Tsurenko, spulberată de Sabalenka. Ce i-a zis ucraineanca rivalei din Belarus după un rezultat bulversant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aryna Sabalenka a trecut ca trenul peste Lesia Tsurenko (33 WTA) în turul 3 de la Australian Open, administrându-i ucrainencei un 6-0, 6-0, în doar 55 de minute. Cele două sportive fac parte din națiuni rivale, astfel că nu s-au salutat după încheierea partidei.

Aryna Sabalenka a spulberat-o pe Lesia Tsurenko. Foto Getty images
Aryna Sabalenka a spulberat-o pe Lesia Tsurenko. Foto Getty images

La finalul meciului, cele două nu și-au dat mâna la fileu, gest pe care sportivele din Ucraina l-au adoptat din cauza invaziei comandate de Vladimir Putin asupra Ucrainei, în care statul Belarus este considerat un complice al Rusiei. Totuși, Aryna Sabalenka a dezvăluit că rivala sa i-a adresat două cuvinte.

Tsurenko a fost respectuoasă

„Această situaţie se întâmplă de mult timp în circuit şi înţeleg şi respect poziţia fiecăruia. Ea a fost destul de respectuoasă. Ea a spus: ‘joci excelent’. Nu mi-a strâns mâna, dar a fost respectuoasă cu mine, aşa că apreciez asta”, a declarat Aryna Sabalenka, bielorusa dezvăluind și care este unul dintre obiectivele sale din acest sezon: “Anul trecut, Iga Swiatek a câştigat atât de multe seturi cu 6-0 şi unul dintre țelurile mele este să încerc să mă apropii de ea. Sunt super mulţumită de nivelul la care joc până acum şi sper să pot continua aşa, sau chiar mai bine”.

Aryna Sabalenka și Lesia Tsurenko ar fi trebuit să se înfrunte și în 2023 la Indian Wells, însă ucraineanca s-a retras în urma unui atac de panică pe care l-a suferit în momentul în care a purtat o serie de discuții cu oficialii turneului american despre reacția tenisului mondial la invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Doar patru favorite din Top 10 au rămas în concurs

Sabalenka e prima jucătoare din ultimii 8 ani care să ajungă în optimi cu 6 sau mai puţine gameuri pierdute. În 2016, Viktoria Azarenka, fostă dublă câştigătoare la Australian Open, ceda doar 5 jocuri în drumul spre turul 4. Bielorusa va avea un test destul de dificil, cu Amanda Anisimova, care a arătat în primele 3 meciuri de la antipozi extrem de solid.

La Melbourne, doar Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Cori Gauff şi Jelena Ostapenko au mai rămas în concurs din primele 10 favorite.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite