Studiu: Nucile, recomandate pentru îmbunătăţirea capacităţii de concentrarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nuci. FOTO SHutterstock
Nuci. FOTO SHutterstock

Un studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă americani susţine faptul că e recomandat consumul regulat de nuci deoarece acestea îmbunătăţesc concentrarea şi capacitatea de a prelucra informaţiile, potrivit Daily Mail.

Studiul a fost publicat recent şi reprezintă prima analiză dintr-un mare proiect dedicată legăturii dintre consumul de nuci şi funcţiile cognitive. Acest demers ştiinţific este, totodată, singura cercetare care a inclus toate datele referitoare la capacitatea cognitivă disponibile din National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).

Concluziile studiului condus de Lenore Arab de la Şcoala de Medicină "David Geffen", University of California Los Angeles (UCLA), arată că funcţiile cognitive sunt în mod constant mai bune la participanţii care au consumat nuci, indiferent de vârstă, sex sau etnie.

La acest studiu au participat au participat, adulţi cu vârsta cuprinsă între 20 şi 59 de ani, într-o proporţie ridicată, dar şi persoane de peste 60 de ani. 

În urma prelucrării informaţiilor, Lenore Arab şi colegul său, Alfonso Ang, au constatat că participanţii care au consumat mai multe nuci aveau rezultate semnificativ mai bune la şase teste cognitive, care au inclus teste de memorie, concentrare şi procesare a informaţiei.

Demersul ştiinţific al americanilor de la UCLA Studiul se adaugă unui număr tot mai mare de cercetări care atrag atenţia asupra efectelor pozitive ale consumului de nuci asupra reducerii tulburărilor cognitive şi bunei funcţionări a creierului, dar şi asupra încetinirii sau prevenirii dezvoltării bolii Alzheimer

Nucile sunt recomandate deoarece au un conţinut ridicat de antioxidanţi, vitamine şi minerale. În plus, acest tip de alimente, reprezintă o sursă importantă acid omega-3 gras, cu efecte benefice asupra creierului şi inimii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite