Ce putem trata cu ventuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răcelile, junghiurile şi tusea sunt doar câteva dintre problemele pe care bunica le trata cu ajutorul ventuzelor. Datorită beneficiilor dovedite de-a lungul timpului, terapia cu ventuze este utilizată nu numai pentru ameliorarea bolilor, ci şi ca aliat al frumuseţii.

Parte din medicina tradiţională, cu rădăcini în cultura chineză, tratamentul cu ventuze este aplicat cu succes încă din cele mai vechi timpuri şi are efecte benefice imediate. Asemănătoare din punct de vedere al beneficiilor cu acupunctura, ventuzoterapia acţionează pe mai multe planuri.

„Aplicate la locul şi momentul potrivit, ventuzele ajută la deblocarea sistemul muscular şi a celui energetic. Terapia îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, ameliorează rapid răcelile, nevralgiile, dar ajută şi la relaxarea sistemului nervos şi întărirea imunităţi“, spune Doina Ficu, tehnician maseur şi consultant Feng Shui la Centrul de Sănătate şi Viaţă Armonia, Bucureşti.

În ce contă procedura

Pe timpuri, ventuzele erau nelipsite din trusa medicului şi nu numai atât, ele se găseau aproape în fiecare casă. Cele tradiţionale sunt pahare din sticlă (ventuze calde) cu pereţii îngroşaţi, de dimensiuni reduse, semirotunde, însă în prezent sunt mai des folosite cele din cauciuc (ventuze reci).

„După aplicarea ventuzelor, se aşteaptă 10-15 minute pentru ca în interiorul lor să se formeze mici echimoze. Se observă că pielea se ridică uşor sub acţiunea presiunii create, îşi modifică aspectul şi umiditatea creşte în interiorul ventuzei“, explică tehnicianul maseur.

Află mai multe beneficii ale ventuzoterapiei pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite