Revoltă spontană în Londra: peste 200 de tineri au început o răfuială de proporţii. Martorii spun că ar fi pornit de la o ceartă între două fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O revoltă spontană a pornit marţi seara în Londra, după ce între grupuri de zeci de tineri au început confruntări violente, necesitând intervenţia a 100 de poliţişti. Pe reţelele sociale circulă teoria cum că disputa ar fi pornit de la o bătaie între două fete pentru un băiat, relatează Daily Mail.

O după-amiază absolut normală de marţi, în zona staţiei Walthamstow Central din Londra, s-a transformat într-una scoasă parcă din peisajul revoltelor violente din august 2011: grupuri de zeci de tineri au început să se răfuiască între ele, atacând se pare şi magazine în cursul incidentului. Peste 100 de poliţişti au fost trimişi în zonă pentru a dispersa mulţimea, fiind nevoiţi să închidă accesul publicului pe un bulevard. 

Ciocnirile între grupuri s-au transformat într-o confruntare cu forţele de ordine, după apariţia acestora. În cele din urmă, incidentul s-a sfârşit cu arestarea a 3 oameni, însă Poliţia Metropolitană nu a precizat motivul, şi nici nu a specificat de la ce au pornit incidentele. Martorii relatează că tinerii şi-au extins confruntările şi în interiorul locurilor publice din zonâ, provocând pagube minore. 

Evenimentul a avut parte de o acoperire semnificativă pe reţelele de socializare, trecători nedumeriţi urcând zeci de poze şi filmări cu incidentele. În acestea se văd un număr semnificativ de fete implicate în conflict; iar o teorie ce a ajuns populară pe Facebook şi Twitter este aceea că răscoala a pornit, iniţial, de la o ceartă între două fete pentru un băiat, pornite la un McDonald's din zonă.

Reprezentanta zonei Walthamstow în Camera Comunelor a anunţat, pe contul personal de Twitter, că a fost „furioasă” la aflarea vestei şi că va discuta cu directorii unităţilor de învăţământ din zonă. Conform poliţiei locale, marea majoritatea a participanţilor la incident au între 16 şi 20 de ani, iar nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale în urma confruntărilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite