Opt lucruri pe care nu le ştiai până săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţiile despre noile cercetări, analizele calitative şi cantitative, precum şi ştirile cel puţin bizare, nu au lipsit nici în ultima săptămână, agenţia de ştiri BBC realizând o scurtă listă a acestora.

Principalele ştiri prezentate de marile agenţii şi publicaţii la nivel mondial au legătură, în majoritatea cazurilor, cu evenimentele care produc schimbări majore în sfera politicului, socialului sau economicului.

Cu toate acestea, pe lângă informaţiile referitoare la aceste aspecte esenţiale care influenţează vieţile noastre, fie şi indirect, putem adăuga şi ştiri de multe ori neprezentate, dar care pot fi considerate relevante pentru interesele cititorilor.

1.Deţinuţii de la Guantanamo au voie să urmărească meciurile de la Cupa Mondială, dar nu când sunt transmise în direct, ci următoarea zi după disputarea meciurilor, pentru ca autorităţile să fie sigure că nu „există elemente subversive” în confruntările fotbalistice.  

2.Coada cangurului poate juca rolul unui al treilea picior, fiind astfel un element esenţial în dinamica mamiferului australian.

3.Marinarea cărnii în bere înainte de a fi pusă pe grătar ajută la reducerea numărului de particule nocive care se formează pe partea superioară a produsului alimentar.

4.Gena care îi ajută pe tibetani să trăiască la o asemenea altitudine provine de la o specie umană dispărută, denisovanii.

5.Cimpanzeii din sălbăticie pot comunica 19 mesaje specifice cu un „lexicon” care cuprinde 66 de gesturi.

6.Lordul Williams, fostul Arhiepiscop de Canterbury, petrece zilnic 40 de minute în genunchi spunând o rugăciune ortodoxă.

7.Plasele pentru protejarea de grindină sunt interzise în Burgundia, Franţa.

8.Bărbaţii ar prefera mai degrabă o şedinţă de şocuri electrice decât să fie lăsaţi să singuri să-şi analizeze gândurile.   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite