Un tânăr din Australia, atacat de purici de mare în timp ce făcea baie. Imaginile cu picioarele sângerânde au pus pe jar medicii şi internauţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, un tânăr de 16 ani din Australia, s-a trezit cu picioarele pline de sânge după ce a vrut să se bălăcească în mare în urma unui meci de fotbal, relatează The Age.

După jumătate de oră de stat în apă pe plaja din Dendy Street, Brighton, Sam Kanizay a simţit că picioarele îi amorţesc şi că îi apar mâncărimi. Tânărul a crezut iniţial că-i din cauza oboselii şi a meciului de fotbal, însă când a ieşit din apă şi-a văzut picioarele acoperite de sânge.

„Primul meu instinct a fost că e posibil să fi călcat pe o piatră. Însă, apoi am realizat că era imposibil pentru că rănile erau distribuit pe glezne şi picioare. Nu mi-am pus problema că sunt mâncat”, a declarat băiatul, citat de The Age.

Când a ajuns acasă, Sam s-a spălat, însă picioarele sale sângerau în continuare. Aşa că tatăl tânărului l-a dus imediat la spital.

„La urgenţe, toată lumea de acolo era fascinată, căutau pe Google răspunsuri şi veneau cu tot felul de ipoteze asupra a ceea ce s-a intâmplat. La final erau vreo zece teorii, însă nimic concret”, a precizat tatăl lui Sam.

Pentru că picioarele tânărului nu s-au oprit de sângerat până aproape de luni dimineaţă, tatăl băiatului, Jarod, s-a întors pe plajă cu mai multe bucăţi de carne şi o plasă, pentru a rezolva misterul.

„Am descoperit apoi sute de creaturi micuţe în plasă. Le-am dus apoi acasă şi le-am lăsat intenţionat să înoate cu nişte bucăţele de carne roşie. În mod interesant, toate creaturile au atacat carnea şi au început să o mănânce”, a adăugat Jarod.

Dr. Genefor Walker-Smith, cercetător marin la Muzeul Victoria, a examinat creaturile şi a concluzionat că sunt purici de mare. Aceasta e de părere că, cel mai probabil, aceştia sunt vinovaţii pentru rănile lui Sam, adăugând că deşi purici de mare nu sunt neobişnuiţi în astfel de zone, modul în care au atacat este ciudat. 

„Ei sunt acolo permanent. Ai putea să arunci o bucată de carne în apă, oriunde în golf şi îi găseşti”, a completat Dr. Walker-Smith, care i-a sfătuit pe oameni să evite înotul pe lângă peşti morţi, deoarece puricii de mare se hrănesc din carnea lor.

Cazul lui Sam i-a înspăimântat pe internauţi, care au venit imediat cu zeci de reacţii pe Twitter şi alte reţele sociale.

Tatăl lui Sam a filmat puricii în acţiune. VIDEO Storyful News / Youtube

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite