“Canibalul” Suarez, pedepsit drastic. Atacantul uruguayan al lui Liverpool şi-a aflat pedeapsa pentru muşcătura aplicată lui Ivanovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care Suarez îl muşcă pe Ivanovici
Momentul în care Suarez îl muşcă pe Ivanovici

O comisie independentă formată din trei persoane a decis astăzi verdictul în cazul Suarez, jucător acuzat de conduită violentă de către federaţia engleză, ca urmare a gestului din partida Liverpool-Chelsea (2-2), din 21 aprilie, când uruguayanul l-a muşcat pe fundaşul “albaştrilor”, sârbul Branislav Ivanovici.

În mod normal, conduita violentă aduce o suspendare de trei meciuri în Anglia, din partea federaţiei, dar gravitatea situaţiei a făcut ca acest caz să fie preluat de către o comisie regulatorie independentă, formată din trei persoane. 

Aceasta a mai aplicat şapte etape de suspendare, în afară de cele trei standard, astfel că Luis Suarez va rămâne 10 etape în afara gazonului. Practic, uruguayanul şi-a încheiat sezonul deja (mai sunt doar patru etape), iar restul suspendării îl va efectua la începutul ediţiei viitoare. Sau am putea asista la finalul carierei lui Suarez la Liverpool, pe modelul Joey Barton.

Într-o declaraţie oficială, atât jucătorul cât şi Liverpool s-au declarat şocaţi şi dezamăgiţi de severitatea sancţiunii. 

Cele două părţi pot face apel până vineri. 

Suspendarea de 10 etape pe care a încasat-o Suarez este mai drastică chiar decât cea primită de acelaşi jucător, în decembrie 2011, în urma unui incident rasist cu Evra.

În ultimii ani, recordmanul la astfel de sancţiuni a fost englezul Joey Barton. Mijlocaşul lui QPR, pe atunci, a primit 12 etape de suspendare. după ce a încasat un cartonaş roşu şi a avut o conduită violentă faţă de trei jucători adverşi, într-un meci cu City, din finalul sezonului. Mai exact, Barton a fost eliminat după un fault dur la Tevez, iar în timp ce părăsea gazonul l-a lovit pe Aguero şi i-a aplicat un cap în gură lui Kompany. La începutul acestui sezon, Barton s-a transferat în Franţa, la Marseille. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite