Steaua şi echipa naţională, mai mereu în război: istoricul conflictelor din ultimii ani. Ce juctători au căzut la mjiloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Acum de suferit vor avea Florin Niţă, Nicuşor Stanciu, Mihai Pintilii, Paul Papp, Alin Toşca şi Adi Popa, însă, înainte de cei şase, au fost nume mai mari care au plătit din cauza unor situaţii similare.

S-a iscat, din nou, o „ruptură“ între Steaua şi prima reprezentativă şi, de această dată, efectele pot modifica structura lotului pentru Euro 2016, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Acest ultim conflict vine după ce, în ultimii ani, au existat mai multe probleme între cea mai populară echipă de club din ţară şi FRF. Iată istoricul:

*În februarie 2004, Piţurcă, pe atunci antrenor la Steaua, nu i-a lăsat pe Dorinel Munteanu, Rădoi, Florentin Dumitru şi Dică la cantonamentul naţionalei din Cipru. Tricolorii erau pregătiţi tot de Anghel Iordănescu. „Nu era dată FIFA sau UEFA“, a explicat Piţi. Cei patru fotbalişti n-au mai fost chemaţi de „General“ pentru următoarele partide ale naţionalei.

*În 2005, Rădoi a fost exclus de la naţională de Piţurcă, pe atunci selecţioner. Tehnicianul i-a reproşat mijlocaşului că a părăsit cantonamentul înaintea unui meci cu Olanda, fără să fi avut permisiunea staffului. Rădoi a invocat atunci o accidentare.

*În 2013, Piţurcă a ameninţat că va renunţa la jucătorii Stelei, dacă aceştia nu vor să lucreze cu el, fiind solidari cu duşmanul său, Laurenţiu Reghecampf. „Eu am nevoie de jucători cu caracter solid, nu mofturoşi“, a spus Piţi cu referire la Tătăruşanu, Chiricheş, Bourceanu, Pintilii şi Tănase.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite