Scrisoarea lui Hagi către Anghel Iordănescu: „Acest om trebuie să îşi prezinte demisia de la FRF!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Hagi i-a adresat o scrisoare deschisă selecţionerului Anghel Iordănescu, precizând că a aşteptat încheierea meciului cu Feroe pentru a nu tulbura apele.

Gică Hagi e deranjat de faptul că fiul său a fost jignit şi umilit pe parcursul turneului Under 17 din Anglia de către belgianul Zoltan Kovacs, coordonator al loturilor de copii şi juniori.

Hagi i-a trimis o scrisoare lui Anghel Iordănescu, selecţioner şi preşedinte al Comisiei Tehnice din cadrul FRF, în care cere demisia lui Kovacs.

Scrisoarea lui Gică Hagi pentru Iordănescu

"Vă adresez această scrisoare publică, în calitatea dumneavoastră de Preşedinte al Comisiei Tehnice a FRF, dupa încheierea turneului de elita al naţionalei U17 si după jocul oficial al naţionalei Romaniei cu Insulele Feroe, pentru a nu crea o atmosfera tensionată înaintea acestor jocuri oficiale.

Mi-am permis să vă scriu aceasta scrisoare în calitate de fost component, căpitan, lider al generaţiei pe care aţi condus-o spre cele mai bune rezultate din istoria fotbalului romanesc si nu în ultimul rând, ca părinte al jucătorului echipei naţionale U17, Ianis Hagi.

Având această funcţie importantă în Federatia Română de Fotbal, cunoaşteţi, sau aţi fost informat despre tot ceea ce s-a intamplat în ultima perioada la naţionala U17, unde trei jucători, Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi (care s-au pregătit şapte luni cu echipa de seniori a Academiei Gheorghe Hagi, antrenată de subsemnatul), au fost jigniti şi umiliţi de către reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori, atât la şedinţa tehnică, cât si pe teren, la antrenament, în stagiul din Olanda, înaintea plecarii la turneul de elită din Anglia.

Domnul Kovacs le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau ca au jucat in Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), "You are nothing , You are zero " (eşti un nimic , eşti un zero).

Toate aceste afirmaţii menţionate mai sus au fost făcute în prezenta celorlalţi membri ai lotului şi ai staff-ului tehnic, în conditiile în care Ianis Hagi este căpitanul de echipă al naţionalei U17, ales prin vot de către jucători, iar ceilalţi doi jucători, Coman si Casap, sunt doi dintre liderii acestei generatii.
Cei trei jucători (asa cum rezulta şi din statistici) au avut în ultimii doi ani rezultate sportive foarte bune şi un comportament ireproşabil (Coman - golgheter, Ianis Hagi - cel mai bun pasator, Casap - om de bază al echipei, jucator polivalent).

Este inadmisibil ca domnul Kovacs, reprezentantul FRF, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori, să aibă asemenea comportament faţă de jucatori, jignind si umilind trei copii, componenti de baza ai nationalei U17, spunându-le in prezenţa colegilor şi antrenorilor lor că "sunt un nimeni, ca sunt un zero".

Cum s-au simţit, domnule Anghel Iordanescu, acesti copii de 16 ani cand colegii si antrenorii lor ii priveau in momentul in care erau jigniti si umiliţi de către domnul Kovacs?
Cum credeti ca s-au simţit, domnule Anghel Iordanescu, ceilalţi jucatori ai nationalei U17 şi ce încredere să mai aibă în momentul în care liderii lor au fost făcuţi zero sau nimicuri?

Aceeasi atitudine jignitoare a avut-o domnul Kovacs şi ulterior, in interviul acordat site-ului ProSport, unde a menţionat ca fiul meu, Ianis, nu este Hagi. Indiferent daca domnului Kovacs îi convine sau nu, pe Ianis il cheama Hagi, este baiatul meu şi sunt foarte mandru de tot ce a făcut in viata până în prezent, mai ales de rezultatele sale fotbalistice, apreciate public (prin intermediul mass-media) in ultimii doi ani de catre majoritatea oamenilor de fotbal din Romania (antrenori, ziaristi, jucatori, conducatori).

Îi transmit public domnului Kovacs că nu merită funcţia atât de importantă pe care o detine in cadrul FRF, iar rezultatele loturilor nationale de juniori din ultima perioada demonstreaza acest lucru.
Personal, cred că afirmatiile domnului Kovacs demonstreaza ca nu este un bun pedagog, iar astfel de jigniri adresate jucatorilor nationalei U17 au contribuit major la demoralizarea acestora şi la rezultatele negative obtinute la turneul de elită din Anglia.

Totodată, vă rog, domnule Anghel Iordanescu, să spuneti tuturor iubitorilor fotbalului daca domnul Kovacs se afla printre cei care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian din ultimii zece ani, asa cum a sustinut domnia sa in momentul in care a primit aceasta functie in FRF ?

Eu ştiu din discutia avuta cu dumneavoastra ca, dupa lecturarea cartii lui Michel Sablon (directorul tehnic al Federatiei Belgiene de Fotbal si coordonatorul intregului proiect tehnic pe baza caruia s-a dezvoltat fotbalul belgian) aţi constatat ca "specialistul" Kovacs nu se afla printre conducătorii / membrii / voluntarii, enumeraţi de autor.

Dacă este adevarat ceea ce mi-aţi comunicat, citind cartea mai sus amintită, înseamnă că domnul Kovacs ne-a mintit si in aceasta situatie trebuie să îşi prezinte demisia de onoare din functia pe care o deţine in cadrul FRF.

După o discuţie avută cu fiul meu, în momentul intoarcerii de la turneul din Anglia, am stabilit de comun acord că are nevoie de o perioadă pentru a reflecta la tot ce s-a întâmplat în ultimele doua luni la naţionala U17, urmând ca ulterior să luăm o decizie.

Cu deosebită stimă şi respect,
Gheorghe Hagi

CITEŞTE ŞI:

*Hagi, contrat după ce s-a plâns de tratamentul de care a avut parte fiul său: cum a răspuns cel care l-a atacat pe Ianis

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite