Româncele, atacate de şeful federaţiei de handbal: Ce cuvânt a folosit pentru a le descrie prestaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Dedu a fost „omul invizibil“ pe durata Euro 2020, fiind la rândul său acuzat că n-a însoţit naţionala în Danemarca. Acum, după încheierea întrecerii care ne-a adus cel mai slab rezultat din istoria participărilor la Europene, şeful FRH a rupt tăcerea.

După un Mondial 2019 catastrofal, în care a terminat pe locul 12 şi a încasat nişte bătăi istorice, România a produs un dezastru şi la Campionatele Europene din acest an.

Locul 12 de la Mondialele din Japonia a fost urmat de o clasare identică la Euro 2020. Doar că rezultatul din Danemarca a fost unul fără precedent la Europene. Şi a venit firesc, pe fondul unui joc dezolant, care ne-a şi oferit un bilanţ îngrozitor: o victorie, cinci înfrângeri!

Reacţiile au curs după această contraperformanţă, însă singurul om important care a tăcut a fost chiar şeful FRH, Alexandru Dedu. Până acum! Pentru că, ieri, într-un interviu acordat celor de la Sportsnet, Dedu s-a dezlănţuit. Şi a folosit termenul „non-combat“ pentru a descrie evoluţia româncelor la Euro 2020!

În acest fel, Dedu le-a acuzat pe fete că nu şi-au dat interesul în Danemarca! Termenul „non-combat“ e unul grav, având în vedere că în fotbal e folosit, atunci când o echipă cedează, în mod deliberat, într-o partidă!

Revenind la interviul lui Dedu, acesta a lăsat de înţeles că şi selecţionerul Bogdan Burcea poate fi schimbat din funcţie. Astfel, prinde contur scenariul pe care fostul selecţioner, Gheorghe Tadici, l-a expus într-un interviu acordat pentru „Adevărul“.

Ce a spus Alexandru Dedu?

*Despre parcursul naţionalei la Euro 2020: Mi-ar fi plăcut să fim în primele opt şi, ţinând cont de situaţie, cred că ar fi fost un lucru OK. Locul ocupat nu mă satisface. Ceea ce pe mine m-a deranjat, ca om de handbal, e faptul că suntem foarte fluctuanţi la nivelul jocului. Am văzut în cele şase meciuri cam un meci cap la cap în care mi-a plăcut echipa noastră. În rest, nu mi-a plăcut. Contează, uneori, şi cum pierzi, iar eu sunt deranjat de acest non-combat.

*Despre situaţia băncii tehnice: În a doua săptămână a lunii ianuarie, după ce se decantează lucrurile, se adună rapoartele, ne liniştim emoţional, vom face o şedinţă tehnică şi vom face planificarea pentru abordarea turneului de calificare la Jocurile Olimpice (n.r. - are loc în luna martie). Banca tehnică e doar o parte dintr-un puzzle. Eu voi vorbi mereu despre echipa naţională. Dacă se consideră că una dintre măsurile care trebuiesc luate pentru a ajunge la JO e să schimbăm banca tehnică, schimbăm! Dar nu e un lucru singular, nu acolo se rezumă lucrurile. Trebuie să ne obişnuim să vorbim despre echipa naţională, nu despre Dedu, Vărzaru, Ryde, Burcea.

*Despre absenţa sa din Danemarca: Mi-am dorit să ajung acolo în ziua primului meci şi, în funcţie de ce realităţi erau în România, voiam să vin în ţară, să mă duc înapoi în Danemarca şi tot aşa. Dacă aş fi ajuns în Danemarca, aş fi avut două soluţii. Prima: intram în carantină în zona roşie cu echipa şi, odată ce aş fi intrat acolo, nu mai puteam ieşi Şi ar fi trebuit să stau permanent lângă echipă, iar eu nu puteam să-mi permit să fac asta pentru două săptămâni, pentru că am multe lucruri de făcut şi, ca preşedinte, trebuie să fiu în multe locuri. Iar cea de-a doua, să fiu în zona VIP, în zona galbenă, în care n-aş fi avut nicio tangenţă cu echipa. Ori exact acesta e rolul preşedintelui la o competiţie majoră: să-şi facă treaba ca preşedinte, dar trebuie să aibă şi contact cu stafful şi cu jucătoarele, iar acest lucru nu s-ar fi putut în Danemarca.

*Despre scrisoarea deschisă a lui Remus Drăgănescu, care a cerut sancţionarea lui Tomas Ryde de către FRH, după ce suedezul i-a făcut praf pe antrenorii români: E ciudat ca un membru în Consiliul de Administraţie al federaţiei să ceară un punct de vedere federaţiei, căci el e federaţia! Dacă are ceva de întrebat domnul Drăgănescu, la prima şedinţă a Consiliului de Administraţie să expună acest lucru. Sunt uşor contrariat pentru că nu e prima oară când foşti selecţioneri vorbesc urât despre actuali selecţioneri şi despre echipa naţională. Şi e singura dată când domnul Drăgănescu a luat atitudine. Mă întreb de ce?

CITEŞTE ŞI:

Tadici, exploziv: „Plătim străine cu salarii nesimţite din bani publici. Neagu? Cel mai slab turneu din 2007!“

Tadici, dezvăluiri incendiare: „Ryde? Un profitor! Vă spun eu ce făcea pe banii federaţiei...“

Scandal uriaş: Interviul lui Tadici din „Adevărul“ a declanşat o postare furibundă pe Facebook-ul lui Ryde

Neagu, furioasă: Critici pe bandă la adresa fetelor tinere. „N-au obţinut nimic“

Euro 2020, ierarhia finală

1. Norvegia

2. Franţa

3. Croaţia

4. Danemarca

5. Rusia

6. Olanda

7. Germania

8. Muntenegru

9. Spania

10. Ungaria

11. Suedia

12. ROMÂNIA

13. Serbia

14. Polonia

15. Cehia

16. Slovenia

România la Euro 2020

Grupa D

*19-22 cu Germania

*28-24 cu Polonia

*20-28 cu Norvegia

Grupa Principală II

*20-25 cu Croaţia

*24-26 cu Ungaria

*24-35 cu Olanda

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite