Naţionala blestemată: a plecat Piţurcă, vine Iordănescu. FRF explică de ce va fi instalat un om care ieşise la pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu (dreapta)
Anghel Iordănescu (dreapta)

Într-o ţară în care tehnicieni valoroşi, precum Cosmin Olăroiu, Dan Petrescu şi Ladislau Boloni sunt foarte apreciaţi în străinătate, prima reprezentativă va ajunge pe mâna unui individ care n-a mai antrenat din 2006.

UPDATE 22.11 - Harababura de la FRF naşte o nouă variantă: Anghel Iordănescu - director tehnic, Dorinel Munteanu - selecţioner.

După ce un oficial FRF, Andrei Vochin, a vorbit la Digi Sport despre iminenta numire a lui Iordănescu în funcţia de selecţioner, la câteva ore distanţă, un alt oficial al FRF a înaintat un alt scenariu.

„Iordănescu nu vine fără Dorinel. El e varianta dorită de nea Puiu. Dacă el (n.r. - Iordănescu) va fi cel ales, el îşi va face propriul staff. Depinde de domnia sa. Dacă va fi numit, îl va pune antrenor sau selecţioner principal pe Dorinel Munteanu. E exclus să avem doi selecţioneri, e împotriva firii“, a comentat la Digi Sport Marcel Puşcaş, directorul general de dezvoltare al FRF.

Dorinel Munteanu (46 de ani) e în prezent antrenor la Qabala, locul 3 în prima ligă din Azerbaidjan. Cea mai mare performanţă din cariera de antrenor a lui Munteanu e câştigarea titlului în România cu Oţelul, în 2011, iar apoi participarea în grupele Ligii Campionilor, acolo unde gălăţenii n-au făcut niciun punct.

UPDATE 23.08 - Haosul de la FRF e atât de mare, încât conferinţa numirii noului selecţioner, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, a fost amânată pentru începutul săptămânii, la o dată nespecificată!
-----------
Răzvan Burleanu dă un prim mare rateu de când a ajuns preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. El a aprobat despărţirea de Victor Piţurcă, fără a avea o soluţie de rezervă, a alergat după Mircea Lucescu, iar într-un final a bătut palma cu directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu.

La câteva ore după ce „Il Luce“ a declinat oferta lui Burleanu de a veni la naţională, în disperare de cauză, în condiţiile în care urmează meciul cu Irlanda de Nord (14 noiembrie), FRF l-a convins pe Iordănescu să preia naţionala.

Această variantă a fost confirmată la Digi Sport de Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF.

Ce a spus?

„În momentul acesta se pare că din cauza refuzului domnului Ahmetov, varianta Mircea Lucescu a picat. Există varianta pe care noi o vorbisem, aşa ne-am asigurat noi când Piţurcă a început acest dans cu oferta de la arabi. Soluţia e una internă a Federaţiei şi el se numeşte Anghel Iordănescu. Până mâine seară trebuie trimise telegramele jucătorilor din străinătate (n.r. – pentru partida cu Irlanda de Nord) şi trebuie să le trimită un technician, nu ne putem permite noi“, a declarat Vochin.

Îşi va începe al treilea mandat

Anghel Iordănescu (64 de ani) a mai pregătit naţionala României între 1993 – 1998 şi 2002 – 2004. Cu el pe bancă, tricolorii au făcut furori la Mondialul din 1994, ajungând până în sferturi. Pe lângă turneul american, „Generalul“ a condus naţionala şi la Euro 1996 şi CM 1998. A ratat însă calificarea la Euro 2004 şi, după ce România a remizat cu Armenia în preliminariile pentru CM 2006, Iordănescu a fost schimbat din funcţie.

După ultima despărţire de echipa naţională, „Generalul“ a antrenat Al-Ittihad (Arabia Saudită) şi Al-Ain (Emirate). De la ultima echipă a plecat în 2006, iar în 2007 şi-a anunţat retragerea din fotbal. 

Acum însă, din cauza incompetenţei FRF, el va fi reactivat, urmând să fie instalat oficial, sâmbătă, la ora 12.00, după o conferinţă de presă.

Negocieri cu Bert van Marwijk?!

Chiar dacă FRF urmează să-l prezinte pe Iordănescu ca pe o soluţie până la finalul preliminariilor pentru Euro 2016, există posibilitatea ca această mutare să fie una temporară, până la finalul acestui sezon fotbalistic.

S-a mai vehiculat ideea că FRF va numi un intermar pentru următoarele trei partide ale tricolorilor (Irlanda de Nord - 14 noiembrie, Danemarca - 18 noiembrie şi Feroe - 29 martie), urmând să bată palma cu un tehnician renumit din vară. 

Burleanu ar recurge la o astfel de strategie, în speranţa că, din vară, unul dintre antrenorii care se află acum sub contract, precum Olăroiu (Al-Ahli), Petrescu (Al-Arabi), Boloni (Al-Khor) sau Contra (Getafe) şi-ar încheia conturile cu echipa de club, devenind astfel disponibil pentru a prelua naţionala.

În altă ordine de idei, prosport.ro a citat publicaţia olandeză „Voetbal International“ cu o informaţie apărută în premieră. Jurnaliştii batavi susţin că Bert van Marwijk, omul care a dus Olanda până în finala Mondialului din 2010, se află în negocieri cu FRF!

„Iau în considerare acest interes“ e răspunsul pe care l-ar fi oferit Bert van Marwijk, atunci când a fost întrebat despre oferta primită din România. Bert van Marwijk (62 de ani) a pregătit ultima oară Hamburg, în stagiunea 2013-2014.

85 de meciuri are Anghel Iordănescu pe banca tricolorilor.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite