Miza meciului cu Krim pentru Oltchim: evitarea lui Gyor în semifinalele Ligii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltchim va juca duminică, de la ora 18, pe Digi Sport 1, cel mai important meci al actualului sezon din Liga Campionilor. Handbalistele pregătite de Jacob Vestergaard au la dispoziţie o singură variantă pentru a ajunge în semifinale, victoria contra lui Krim Ljubliana. Orice alt rezultat ar lăsa Oltchimul în afara Ligii, dacă Ferencvaros va câştiga pe terenul Zvezdei.

Vâlcencele au calificarea în propriile mâini, dar şansele de a prinde finala depind de meciul cu Krim. Dacă va învinge la mai puţin de patru goluri, Oltchim va termina grupa pe locul doi şi se va duela în semifinale cu puternica formaţie maghiară, Gyor, care a câştigat detaşat grupa I principală. În cazul în care vor câştiga la mai mult de patru goluri contra lui Krim (în partida de la Ljubliana, Vâlcea a pierdut cu 24-28), fetele lui Vestergaard vor termina grupa pe locul 1 şi vor evita Gyor, urmând a întâlni pe Larvik în semifinale, un adversar mult mai accesibil.

Pentru a se califica „în careul de aşi“ de pe locul 1, Oltchim mai are şi varianta de a câştiga meciul cu Krim la o diferenţă de patru goluri, cu condiţia ca slovenele să nu marcheze mai mult de 24 de ori la Vâlcea.

Odată ce visul calificării a devenit realizabil, după victoria cu Ferencvaros, din Ungaria, oficialii Oltchimului au adus în discuţie locaţia care va găzdui meciurile de acasă din fazele finale ale Ligii. Cum Sala Sporturilor din Vâlcea are doar 3.100 de locuri, Sala Polivalenta din Bucureşti doar 3.600 de locuri, iar cererea pentru bilete va fi mult mai mare, variantele vehiculate au fost Arena Naţională şi Romexpo.

Cristian Gaţu, preşedintele FR Handbal, a exclus posibiltatea ca echipa vâlceană să joace pe Arena Naţională: „Este o aberaţie, nu se poate amenaja pe un stadion de fotbal o structură pentru handbal“. În acest context, Romexpo rămâne cu cele mai mari şanse pentru a găzdui Oltchimul.

Partida Zvezda - Ferencvaros se dispută sâmbătă, de la ora 15, în direct pe DigiSport 3. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite