HC Zalău, pe urmele Oltchimului: echipa lui Gheorghe Tadici a pornit în marş triumfal spre câştigarea Cupei EHF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Tadici este antrenorul lui HC Zalău din anul 2008
Gheorghe Tadici este antrenorul lui HC Zalău din anul 2008

Finalista de anul trecut din Cupa EHF, HC Zalău, s-a calificat lejer în semifinalele aceleiaşi competiţii în acest sezon, eliminând formaţia spaniolă Itxako. În cele două manşe, zălăuancele au trecut de iberice cu scorul general de 70-42.

Deşi este abia a patra competiţie ca valoare din calendarul Federaţiei Europene de Handbal, după Liga Campionilor, Cupa Cupelor şi Challenge Cup, Cupa EHF a devenit o tradiţie pentru echipele româneşti. Astfel, în ultimii ani, HC Zalău, CSM Bucureşti sau Dunărea Brăila au fost prezenţe constante în Cupa EHF.

Formaţia antrenată de Gheorghe Tadici, HC Zalău, s-a calificat în semifinalele competiţiei, eliminând pe Itxako în dublă manşă. În partida de la Zalău, zălăuancele au câştigat cu 31-22, impunându-se şi în meciul retur, desfăşurat tot pe teren propriu, scorul de 39-20. În careul de aşi, Zalăul va da piept cu una dintre echipele Astrahanocika Astrahan din Rusia sau Metz din Franţa, care se duelează în sferturi pentru un loc în semifinale.

Succesul obţinut în sferturi l-a mulţumit pe deplin pe vulcanicul antrenor Gheorghe Tadici, care speră ca în acest an să aducă la Zalău trofeul. "Am o satisfacţie vizavi de participarea la aceste meciuri. Au fost două partide cu sala arhiplină, ceea ce înseamnă că handbalul e iubit la Zalău, fapt care nu poate decât să mă bucure. Totodată, ne şi obligă, din respect pentru toţi cei care vin şi mai şi plătesc un bilet. Sunt bucuros şi pentru faptul că e mult tineret, care cred că e mai bine să stea la Sala Sporturilor decât prin baruri sau prin alte zone viciate. Acum, desigur, aşteptăm semifinala. E un lucru de asemenea deosebit să joci două semifinale în doi ani consecutivi", a spus Tadici pentru stiridesport.ro.

Anul trecut, Zalăul a pierdut finala Cupei EHF în faţa rusoaicelor de la Lada Togliatti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite