Lucescu jr a văzut o mare nedreptate în eliminarea Rapidului în faţa Stelei: cu ce întrebare a rămas după „dubla“ din 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul care a făcut furori cu giuleşteni în Europa îşi aminteşte perfect confruntările din sferturile Cupei UEFA şi recunoaşte că a rămas cu un mare regret după acele partide.

„Adevărul“: Au trecut zece ani de la acel sfert de finală românesc din Cupa UEFA… 

Răzvan Lucescu: A fost un moment unic pentru fotbalul românesc, o experienţă unică şi frumoasă pe care am trăit-o de-a lungul întregului an. Pentru noi, a fost munca unui grup, care a reuşit să facă dintr-un Rapid aproape inexistent în Europa, o echipă respectată şi apreciată pe continent.
 

Cât de special a fost duelul cu Steaua?

„Dubla“ cu Steaua a avut un farmec aparte, pentru că s-a creat o presiune imensă în acele zile, dar a fost o presiune care te motiva.
 

Consideri calificarea Stelei meritată?

A fost „dubla“ în care Rapid a fost mai bună în trei reprize, iar Steaua într-una, dar, la final, a sărbătorit Steaua, care a mers mai departe. Noi am avut meritul de a nu fi căzut, ba din contră ne-am strâns rândurile şi mai tare şi ne-am luat revanşa, peste trei săptămâni, în campionat. În orice caz, a fost una dintre cele mai fascinante experienţe din fotbalul românesc, cel puţin după  1989, la nivelul echipelor de club.
 

Regrete?

Pentru mine rămâne o mare întrebare la care nu voi găsi niciodată răspuns: Ce s-ar fi întâmplat dacă Emil Dică nu rata acea ocazie uriaşă în minutul 87? Oare care ar fi fost soarta noastră în continuare?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite