VIDEO Steaua - Ludogoreţ 1-0: Chipciu a aruncat campioana în „iad“, dar a şi scos-o de acolo. Pierdere grea pentru retur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Chipciu
Alex Chipciu

Formaţia din Ghencea s-a chinuit 88 de minute pentru o victorie la limită, însă, cu siguranţă, va avea parte de o partidă infernală în returul de la Sofia, la 27 august, atunci când va fi nevoită să se descurce şi fără un fotbalist de bază.

Cine şi-a imaginat că Ludogoreţ e o echipă de nivelul lui Stromsgodset sau Aktobe a avut parte de o surpriză neplăcută, marţi seara. Bulgarii au venit la Bucureşti cu lecţiile făcute. S-au aşezat bine în teren, au avut o organizare aproape impecabilă şi a fost nevoie de un moment de magie a lui Sânmărtean pentru ca apărarea oaspeţilor să fie destabilizată. 

Mijlocaşul roş-albaştrilor a obţinut un penalty în minutul 33 şi părea că Steaua va marca după o primă jumătate de oră în care a „confiscat“ balonul, fără a avea mari ocazii. Din păcate, penalty-ul executat de Chipciu a fost apărat de Stoianov, care a trimis mingea în corner. A fost doar prima lovitură încasată de Steaua, fiindcă, după doar câteva secunde, acelaşi Chipciu a văzut „galben“, devenind suspendat pentru retur.

Steaua a încheiat repriza cu cea mai mare şansă de gol pe care a avut-o, în afara de lovitura de la 11 metri: Chipciu a pătruns în careu, a tras la colţul lung, însă Stoianov a respins în corner.

Bulgarii au pierdut repriza în care au fost mai buni

Surprinzător, după pauză, Steaua a jucat mai slab decât în prima parte! A lăsat senzaţia din ce în ce mai accentuată că pedalează în gol. Bulgarii au simţit şi ei că pot mai mult decât o remiză albă şi au prins curaj. Au avut ocaziile mai mari şi s-au apărat exact. Aleksandrov a lovit bara (48), iar Marcelinho a trimis peste transversală după un corner. Campioana României a avut nevoie de 35 de minute pentru a ameninţa serios poarta celor de la Ludogoreţ: Chipciu l-a depăşit în viteză pe Moţi, a intrat în careu, dar a aşteptat până a fost deposedat din spate.

Ultimele minute au fost controlate, din nou, de oaspeţi şi, oarecum contrar cursului jocului, Steaua a marcat. Apărarea bulgarilor s-a pripit după un corner, a respins haotic, dar mingea a ajuns la Chipciu, iar acesta a finalizat cu sânge rece. Din păcate, va lipsi în retur, când Steaua va avea o misiune foarte dificilă la Sofia.

CITEŞTE ŞI:

*Chipciu îl face praf pe Moţi: „Nu merită respect“. De ce fostul dinamovist l-a scos din sărite pe eroul Stelei

*Sânmărtean a explicat de ce nu el a bătut penalty-ul: ce a vorbit cu un coleg, după ce arbitrul a dictat lovitura de la 11 metri

VEZI REZUMATUL MECIULUI

--------------------

Min. 90+3 - Final de meci: Steaua 1 Ludogoreţ 0. Returul va fi la Sofia, la 27 august.

Min. 90+2 - Schimbare la Steaua: a a ieşit Sânmărtean, a intrat Filip.

Min. 88 - GOOOL STEAUA! A marcat Chipciu.

Min. 84 - Schimbare la bulgari: a ieşit Marcelinho, a intrat Anicet.

Min. 83 - Schimbare la Steaua: a a ieşit Adi Popa, a intrat Iancu.

Min. 80 - Cea mai mare ocazie a Stelei din a doua repriză: Chipciu l-a depăşit în viteză pe Moţi, a intrat în careu, dar a aşteptat până a fost deposedat din spate.

Min 68 - A doua mare ocazie de gol pentru bulgari: Marcelinho a trimis peste transversală după un corner.

Min. 65 - Steaua pedalează în gol: are posesia, duce balonul până în apropierea careului, însă n-are ocazii de gol.

Min. 57 - Schimbare la Steaua: a a ieşit Stanciu, a intrat Keşeru.

Min. 48 - Cea mai mare ocazie pentru Ludogoreţ: Aleksandrov a lovit bara.

Min. 46 - Schimbare la bulgari: a ieşit Zlatinski, a intrat Espinho.

Min. 46 - Partea a doua a început.

Min 45+1 - Repriza s-a încheiat cu cea mai mare ocazie a Stelei, în afară de penalty. Chipciu a pătruns în careu, a tras la colţul lung, însă Stoianov a respins în corner.

Min. 34 - Chipciu a ratat lovitura de la 11 metri, trimisă în corner de Stoianov. Apoi, fotbalistul Stelei a luat un galben, devenind suspendat pentru retur.

Min. 33 - Penalty pentru Steaua obţinut de Sânmărtean.

Min. 19 - Steaua a dominat până acum, fără să-şi creeze ocazii mari.

Min. 4 - Execuţie fabuloasă: Chipciu a tras din întoarcere, peste transversală. 

Min. 1 - Meciul a început.

--------------------

Steaua are asigurată prezenţa în grupele unei competiţii europene, pentru a 11-a oară consecutiv, indiferent de rezultatul „dublei“ cu Ludogoreţ. Numai că există o diferenţă colosală între grupele Ligii Campionilor, unde va ajunge învingătoarea, şi grupele Ligii Europa, unde va evolua învinsa.

Această diferenţă e dată de valoarea primelor încasate de la UEFA. Dacă Ligă aduce minimum 20 de milioane de euro, chiar şi pentru un club care nu face niciun punct, în schimb, Liga Europa devine profitabilă numai pentru grupările care ajung măcar până în semifinale. Altfel, o simplă prezenţă în grupă înseamnă încasări de vreo 5-7 milioane de euro.

Dacă va trece de Ludogoreţ, Steaua se poate autofinanţa în continuare, şi, aproape sigur, lotul va fi întărit prin aducerea unui atacant, aşa cum a cerut antrenorul Costel Gâlcă.

În schimb, dacă va fi eliminată după cele două confruntări cu bulgarii (returul e programat la Sofia, la 27 august), atunci Steaua va fi nevoită să-şi rechilibreze bugetul prin vânzarea unor titulari, precum Latovlevici, Tănase şi Chipciu.

2.500 de suporteri formează galeria celor de la Ludogoreţ pe „Arena Naţională“. Printre ei se află şi fani ai lui Dinamo, care îi susţin pe bulgari.  

„Adevărul“ te ţine la curent cu desfăşurarea unui meci, care se va juca pe „Arena Naţională“ în faţă a 45.000 de spectatori. Iată echipele de start:

Steaua: Arlauskis - Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliţă, Breeveld - Ad. Popa, N. Stanciu, Sânmărtean – Chipciu

Ludogoreţ: Stoianov - Caicara, A. Alexandrov, Moţi, Angulo - Zlatinski, Diakov - Misidjan, Marcelinho, Abalo - Hamza

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite