Cum se câştigă un titlu olimpic: 250 de vaci = o medalie de aur. Kaitlyn Farrington, un „Cowgirl“ autentic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kaitlyn Farrington
Kaitlyn Farrington

Contrar tuturor aşteptărilor, americanca de 24 de ani a ajuns pe prima treaptă a podiumului la Soci, după ce părinţii ei au făcut sacrificii demne de filme regizate la Hollywood.

Surpriză mare la Soci, la snowboarding, proba half-pipe la fete. Chiar dacă în concurs au participat ultimele trei campioane olimpice, aurul a fost câştigat de o americancă venită de nicăieri: Kaitlyn Farrington.

Un „Cowgirl“ autentic, născută şi crescută în ferma părinţilor ei, la Idaho. Fermă care a finanţat titlul olimpic cucerit de Kaitlyn la Soci. Asta pentru că, în America, la fel ca şi în România, e greu să găseşti finanţare pentru un sport, precum snowboarding, atunci când eşti la început. Nu există vreun buget alocat din partea Federaţiei de Schi, aşa că atleţii sunt nevoiţi să se descurce singuri, găsindu-şi sponsori şi diferite surse de finanţare. În cazul lui Kaitlyn, această sursă a fost ferma familiei.

S-a suit pe placă la 10 ani

„La un moment dat, aveam 250 de vaci. Acum, nu mai avem nici una. De câte ori, Kaitlyn avea nevoie să meargă undeva pentru un concurs de snowboarding, vindeam câteva dintre ele până s-au terminat“, au povestit părinţii lui Kaitlyn, Gary şi Suz.

Amândoi sunt iubitori de schi şi şi-au îndrumat fiica spre acest sport, încă de când ea avea doar trei ani. La 10 ani însă, Kaitlyn s-a suit, pentru prima dată, pe o placă de snowboard. Şi nu s-a mai dat jos! Treptat, a câştigat din ce în ce mai multe concursuri, iar apogeul l-a atins la Soci, la 24 de ani.

Spera să prindă doar finala

Culmea e că la această ediţie a Jocurilor Olimpice, nimeni, nici măcar Kaitlyn însăşi, nu credea că ea poate lua vreo medalie, darămite să câştige titlul olimpic. „Sincer, speram doar să trec de calificări şi să ajung în finala probei half-pipe. Odată ce am îndeplinit acest obiectiv, m-am gândit ce ar fi dacă aş prinde un loc pe podium“, a povestit Farrington.

Pentru că avusese un scor relativ mic în calificări, Kaitlyn a fost printre primele sportive care s-au suit pe placă în finală. Apoi, a trebuit să aştepte cu sufletul la gură şi să urmărească, rând pe rând, execuţiile rivalelor. După ce arbitrii au anunţat punctajul pentru ultima sportivă aflată în finală, au urmat câteva secunde până când părinţii lui Kaitlyn au realizat că fiica lor e noua campioană olimpică.

„Imediat, telefonul a început să sune şi nu s-a mai oprit. Parcă paralizasem de bucurie. Nu-mi mai simţeam mâinile“, a povestit Suz. „Se poate spune că am schimbat 250 de vaci pentru o medalie de aur. A meritat şi suntem foarte mulţumiţi“, a încheiat Gary.

18.300

de dolari va primi Kaitlyn Farrington din partea Comitetului Olimpic American pentru medalia de aur pe care a cucerit-o la Soci.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite