EXCLUSIV VIDEO Cum va reforma Gino Iorgulescu Liga: îşi va dona salariul lunar de 15.000 de euro şi va organiza o nouă competiţie internă. Planul său detaliat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul care l-a detronat pe Dumitru Dragomir din fruntea Ligii după 17 ani a dezvăluit, în exclusivitate pentru „Adevărul“, care sunt priorităţile sale ca noul preşedinte al LPF.

A venit de nicăieri, după ani de zile în care a stat în umbră, şi a provocat cea mai mare surpriză a fotbalului românesc din ultimele două decenii. 

Gino Iorgulescu a reuşit să-l învingă pe Dumitru Dragomir, care era la LPF din 1996. Deşi mulţi au crezut că Iorgulescu n-are nicio şansă în faţa lui „Corleone“, mai ales din cauza apariţiei sale de ultim moment în cursa pentru şefia LPF, fostul internaţional îşi gândise din timp strategia. A avut un plan elaborat pe care l-a expus într-un interviu acordat „Adevărul“ la data de 3 noiembrie.

Iată ce planurile are Gino Iorgulescu, care sunt priorităţile sale, acum când a ajuns preşedinte la Liga Profesionistă de Fotbal.

*Nu mai vreau salariul pe care îl ia preşedintele LPF, de 15.000 de euro pe lună. De fapt, vreau să donez acest salariu pentru foştii jucători, care acum sunt bolnavi şi pentru care nu s-a făcut vreun fond de pensii, vreo rentă viageră. Sunt foarte mulţi foşti jucători care sunt bolnavi sau care, pur şi simplu, n-au serviciu şi o duc foarte rău. Să fie clar: nu merg la Ligă pentru salariu.

*Dragomir n-a participat decât o singură dată în 17 la o întrunire internaţională a Ligilor Profesioniste de Fotbal. Eu, cu siguranţă, voi participa mai des la astfel de întruniri. Acolo ai ceva de învăţat. Sunt ţări cu campionate mult peste cel pe care îl avem noi şi de la care putem învăţa. Domnul Dragomir crede că le ştie pe toate şi nu mai vrea să înveţe nimic. 

*Mă gândesc ca, împreună cu FRF, să atragem fonduri pentru trei centre de copii şi juniori la nivelul ţării. Vreau să creştem jucători, să nu mai importăm non-valori, iar astfel să alimentăm, în final, şi echipa naţională.

*Tot în colaborare cu FRF vreau să venim cu nişte facilităţi fiscale, mai ales prin implicarea politicului. Politicul trebuie ţinut aproape de fotbal, nu trebuie îndepărtat. OK, politicul nu se poate implica în fotbal, dar poate ajuta fotbalul. 

*Pe lângă facilităţi fiscale, aş vrea şi o lege a sponsorizării mai permisivă. Apoi, aş vrea să aducem nişte modificări la legea sportului, împreună cu oamenii politici. 

*Aş vrea să facem un cod de etică al patronilor, preşedinţilor şi al oamenilor din fotbal. Altfel, oamenii o să înceapă să creadă că fotbalul înseamnă o bălăcăreală, un conflict permanent.

*Mă gândesc să reluăm Cupa Ligii, dar să refacem şi selecţionata divizionară, care exista pe vremea când eram preşedinte la FC Naţional, dar care n-a avut continuitate. Avem nevoie de o selecţionată divizionară, fiindcă există un segment de jucători de 22, 23 de ani, până la 27 de ani, care nu prind echipa naţională. Sunt jucători în formă, cărora ar trebui să le dai o activitate şi la nivel internaţional. Poate astfel câţiva dintre ei vor sări, ulterior, la echipa mare. Aşa era pe vremea mea. 

*Cupa Ligii s-ar disputa atunci când există o întrerupere a campionatului pentru meciurile echipei naţionale. Acum, fotbaliştii rămaşi la cluburile lor se duc la munte şi fac un stagiu de pregătire. Totuşi, cea mai bună pregătire e meciul. Cupa Ligii aduce aceste meciuri în care pot evolua cei care nu prind, de obicei, echipa în campionat. Ar fi o competiţie foarte importantă. 

CITEŞTE AICI VARIANTA INTEGRALĂ A INTERVIULUI

VEZI AICI FRAGMENTE DIN INTERVIUL LUI IORGULESCU PENTRU „ADEVĂRUL“

Gino Iorgulescu: „Vremea lui Dragomir a trecut“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite