EXCLUSIV Culisele candidaturii lui Gino Iorgulescu la şefia LPF: de ce se teme Dumitru Dragomir că poate fi dat jos din fruntea Ligii după 17 ani în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iorgulescu (centru) spune că a venit timpul ca Sandu (stânga) şi Dragomir să fie înlocuiţi din funcţii. FOTO: Mediafax
Iorgulescu (centru) spune că a venit timpul ca Sandu (stânga) şi Dragomir să fie înlocuiţi din funcţii. FOTO: Mediafax

E poreclit „Corleone“, însă n-a realizat ce i se pregăteşte până când a fost pus în faţa faptului împlinit. „Adevărul“ explică cum a fost surprins Dragomir, un om care se autointitulase „tatăl şmecherilor“.

România se pregăteşte de barajul de calificare pentru Mondialul din 2014, însă după toate cutremurele din ultima perioadă, putem avea parte de unul şi în fotbalul românesc, cu o zi înainte de meciul tur cu Grecia. 

După mai bine de două decenii, doi oameni care păreau că vor conduce pe viaţă Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) pot fi schimbaţi din funcţii. Dacă plecarea lui Mircea Sandu, în 2014, e deja o certitudine, el urmând a fi înlocuit, probabil, de Gică Popescu, în schimb, Dumitru Dragomir ar putea pleca din fruntea Ligii chiar înaintea „Naşului“! 

E un scenariu incredibil, în condiţiile în care, până de curând, „Corleone“ spunea sus şi tare că intenţionează să mai stea la LPF mulţi ani de acum încolo. Planurile sale pot fi date peste cap dintr-un motiv pe care nu l-a luat în calcul: apariţia unui contracandidat la alegerile pentru şefia Ligii.

„Vreau să recâştig credibilitate pentru fotbal“

Această situaţie a devenit o certitudine începând de luni, atunci când Gino Iorgulescu s-a prezentat la sediul LPF şi a depus actele necesare, devenind, oficial, candidat la funcţia de preşedinte.

„Vreau să recâştig credibilitatea oamenilor din fotbal pentru că lumea nu mai vine la stadion. Nu m-am gândit la organigramă, dar dacă voi câştiga aş vrea oameni mai noi, nu pe domnul Dragomir. O să încerc, zilele următoare, să fac lobby la toate echipele din România pentru că nu-i mai cunosc pe preşedinţi, e multă lume nouă la cluburile din Liga I“, a declarat fostul internaţional.

Propus de clubul fratelui său

Candidatura lui Gino Iorgulescu a devenit posibilă fiindcă el a fost propus de un club din Liga I, Ceahlăul Piatra Neamţ, acolo unde fratele său, Vicenţiu, ocupă funcţia de preşedinte. „Într-adevăr, propunerea a venit din partea noastră, însă eu, personal, n-am făcut niciun demers în acest sens. Aş fi fost penibil să-l propun pe fratele meu. Altcineva de la club l-a propus pe Gino“, ne-a declarat preşedintele nemţenilor.

Mitică, mai întâi calm, apoi îngrijorat

Într-o primă fază, atunci când a aflat de candidatura lui Iorgulescu, actualul preşedinte LPF a insistat că se va impune în alegeri fără probleme. „De ce să nu-i accept dosarul? Îi provoc pe toţi cei care doresc să candideze să vină, îşi mai pot depune dosarul. Iorgulescu e un candidat puternic, şansele sunt egale. Îl provoc şi pe Mircea Sandu să vină şi să candideze, vreau să mă duelez cu el“, a declarat Dragomir.

Spre seară însă, Mitică şi-a mai schimbat discursul. „Dacă nu se implică politicul, nu-mi e teamă. Dacă se implică, atunci intru în panică. Cu siguranţă, se poate implica politicul. În caz contrar, câştigătorul nu poate să fie decât Mitică Dragomir. Aşa, pe experienţă, pe valoare, pe ceea ce am făcut până acum. Păi, tot ce e făcut aici la LPF e făcut de mine“, a spus „Corleone“.

Ceahlăul = PDL

Temerea lui Dragomir cum că Iorgulescu ar putea fi susţinut politic e legată de faptul că rivalul său a fost propus pentru şefia LPF de Ceahlăul. Preşedinte de onoare la formaţia din Piatra Neamţ e Gheorghe Ştefan, adică primarul oraşului şi membru PDL. De altfel, tribunele stadionului Ceahlăul sunt portocalii, culoare care se regăseşte şi în sigla celor de la PDL.  

14

noiembrie e ziua în care vor avea loc alegerile pentru funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.  

În 2000, l-a învins cu 11-5

Dumitru Dragomir şi-a început cariera la LPF în 1992, iar până în 1996 a ocupat funcţia de vicepreşedinte. Din 1996 până acum, a câştigat de fiecare dată alegerile, însă o singură dată a avut contracandidat. S-a întâmplat în 2000, atunci când l-a învins chiar pe Gino Iorgulescu cu scorul de 11-5. În acel an, Liga I era formată din 16 cluburi.

CITEŞTE ŞI:

Cine e Gino Iorgulescu, omul care vrea să-l dea jos pe Dumitru Dragomir din fruntea Ligii: primele sale declaraţii în calitate de candidat la şefia LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite