Ioana d'Arc din fotbal: cine e Cristina Andronache, femeia care conduce Rapidul. „Nu ştiam cum arată Ganea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când formaţia giuleşteană a intrat în insolvenţă, destinele ei au fost preluate de un administrator judiciar, fără nicio legătură cu sportul-rege. În premieră, ea şi-a spus povestea.

Rapid are un nou patron, omul de afaceri din Republica Moldova, Valerii Moraru. Totuşi, cât timp clubul se află în insolvenţă, toate operaţiunile financiare ale grupării din Giuleşti se vor afla în mâinile unui administrator judiciar: Cristina Andronache.

De aceea, se poate spune că omul care supraveghează activitatea clubului Rapid e cea mai puternică femeie din fotbalul românesc. Paradoxal, Cristina Andronache, mama a doi copii, n-avea nicio tangenţă cu lumea sportului până în momentul în care a fost numită de un judecător în funcţia pe care o deţine acum.

Nu există nicio poză cu ea pe agenţii

În prezent însă, e cel mai influent personaj la Rapid. Dovada? A avut ultimul cuvânt în privinţa numirii antrenorului. În ciuda poziţiei pe care o ocupă în structura clubului, Cristina Andronache a fost o prezenţă extrem de discretă în media. Spre exemplu, pe agenţiile de presă, nu există nicio poză cu ea, deşi a asistat la mai multe partide ale Rapidului. 

Acum, într-o apariţie rară în media, doamna Andronache a acordat un interviu Digi Sport în care a vorbit despre rolul său la Rapid.

Ce a spus?

„Am fost cea care l-a susţinut pe Ionel Ganea, dar desemnarea antrenorului a fost făcută pe baza unei selecţii. La un moment dat, cineva m-a sunat şi mi-a spus că încerc să fiu Ioana d'Arc în fotbal, pentru că am inventat selecţia antrenorului pe bază de CV-uri prezentate şi interviu. Am considerat că poate fi o comisie şi a fost, domnul Manea, domnul Perja, team manager, şi eu al treilea membru. Am avut sfătuitori buni, pentru că am avut şi propria mea opţiune. Mi-am făcut prieteni şi din fotbal şi m-am bazat pe ceea ce mi-au spus ei“, şi-a început Andronache discursul.

Ea a explicat ce a impresionat-o la Ganea, deşi nu ştia mare lucru despre fostul internaţional. „A fost tipul de psihologie inversă, mai precis renumele pe care îl avea, că e o persoană vulcanică. Dacă se va putea stăpâni, şi o s-o facă, înseamnă că a lucrat foarte mult cu el, că a ajuns la un nivel de abordare şi va reuşi să-i ţină aproape pe jucători. A avut un atu, pentru că a mai trecut printr-o perioadă de insolvenţă la U Cluj, înţelegea şi insolvenţa şi repercusiunile asupra echipei şi asupra activităţii normale, astfel că a fost un atu“, a explicat administratorul judiciar al clubului.

„Slavă cerului că există internet“

Andronache n-a ascuns faptul că nu ştia mai nimic despre Ionel Ganea sau alte nume din lumea fotbalului, înainte de a se împlica la Rapid.

„L-am susţinut pe Ganea fără să-l cunosc dinainte, m-am uitat pe internet să văd cum arată, pentru că nu aveam preocupari sportive, în general. La fel m-am documentat şi în privinţa domnului Manea, când a fost propus de domnul Zamfir pentru postul de preşedinte. Mi-am zis că ar fi ruşinos să nu recunosc o glorie şi în felul acesta m-am documentat. Slavă cerului că există internet!“, a încheiat Andronache.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite