FOTO Grecia merge la Rio, România rămâne acasă. Explicaţiile lui Piţurcă şi ale jucătorilor, după meciul de baraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2014 FOTO Reuters
România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2014 FOTO Reuters

România a încheiat la egalitate manşa secundă din meciul de baraj cu Grecia (1-1), rezultat care le-a asigurat „tricolorilor“ încă un turneu final văzut de acasă.

Adrian Mutu l-a criticat vehement pe Victor Piţurcă: „Are metode din anii '50-'60 şi un stil dictatorial“  

Victor Piţurcă: „Din păcate pentru noi, Grecia a fost mai bună în ambele jocuri. Noi am dominat aproape tot meciul, dar calificarea am pierdut-o în Grecia. Am primit trei goluri, era foarte greu de întors rezultatul, dar nu imposibil. Dacă nu primeam acel gol de curtea şcolii, ca la Atena, era mai greu pentru ei. Trebuie să îi felicităm pe greci, au fost mai buni. În ceea ce ne priveşte pe noi, e o muncă de doi ani şi jumătate, o echipă aproape nouă. A fost o experienţă pentru noi, păcat ca nu am reuşit calificarea, ar fi fost o performanţă formidabilă. În momentul ăsta, da, voi rămâne la naţională). Era acel grup care tot timpul a venit la stadion pentru a striga demisia cuiva. Dar în momentul ăsta sunt prea nefericit pentru asta. Toţi jucătorii mei mi-au plăcut, s-au luptat pe viaţă şi pe moarte, i-am şi felicitat la final pentru asta“.  

FOTO România - Grecia: 1-1. „Tricolorii“ şi-au luat „adio“ de la CM din Brazilia. Urmează demisia lui Victor Piţurcă?  

Vlad Chiricheş: „Grecii s-au arătat mai puternici în dubla asta. Trebuie să ne recunoaştem învinşi, asta a fost să fie. Nu vreau să spun că am pierdut-o la Atena sau aici. Grecii au fost mai puternici decât noi în dubla asta, ne-au demonstrat că, deşi nu erau aşa de bine văzuţi, au dovedit că sunt puternici. Sper ca la următorul să fim noi mai puternici“.

Gabriel Torje: „Am ratat o şansă mare, acum trebuie să ne pregătim pentru ceea ce va urma. Este greu, am avut o şansă mare, dar Grecia este mai experimentată decât noi. Tot meciul am simţit că ne putem califica, dar golul parca ne-a turnat plumb în picioare. În ambele meciuri s-a pierdut calificarea, dar dacă nu era diferenţa aceea de două goluri, alta era situaţia. Ar trebui să fie toată lumea supărată, toată România ar trebui să ne susţină acum. Noi am dat tot ce-am putut“.

Suporteri ai echipei naţionale a României, reţinuţi, amendaţi şi interzişi pe stadion de către Jandarmerie

Ciprian Tătăruşanu: „Au fost mai buni, au câştigat pe merit, asta este, mergem mai departe. Nu am fost prea aproape, mai erau două goluri. În ambele meciuri am pierdut calificarea. Au jucat mai bine, merită să fie la mondiale. Sunt şi mai experimentaţi, s-a vazut şi în teren. Ne-am fi dorit să fim în locul lor, dar nu s-a putut, sper ca la următoarea finală să fim noi cei care se bucură la final. Am avut atitudine, dar atât s-a putut.Azi am jucat foarte bine, am dominat, am avut mingea“.

Ciprian Marica: „O seară tristă, o seară cum nimeni nu şi-ar fi dorit. Ne recunoaştem învinşi, suntem cu toţii mândri că suntem români, mândri de publicul pe care l-am avut, de românii care ne-au fost alături de-a lungul aceste campanii. Am facut tot ce ne-a stat în putinţă. Suntem, din păcate, în faţa unui eşec şi a unei şanse ratate. Eu, personal, nu ştiu dacă voi mai avea aşa o şansă şi sunt trist. E o seară în care România a pierdut nu doar la fotbal, ci pe toate planurile. Am alergat ca disperaţii, dar ne-a fost imposibil să ne apropiem de poarta lor“.

Marius Niculae: „Nu ştiu când se va califica România la Mondiale, în funcţie de ce vine din spate. Dacă era după public, eram calificaţi, nu am ce să le reproşez spectatorilor. Victor Piţurcă a dus echipa la baraj când nimeni nu spera, acum că am avut ghinion şi nu ne-am calificat... După calculele de pe hârtie, cel mai bine era să picăm cu Grecia, dar uite că nu a fost aşa de uşor. Acum vom vedea Campionatul Mondial, din nou, la televizor“.

Bogdan Lobonţ: „Important e că greşelile pe care le-am făcut în această campanie să nu se repete în campania care urmează. Au fost şi lucruri bune în această înfrângere, lucruri care trebuie să rămână. Nu ştiu, mi-am pierdut cuvintele! Eu încă sunt tânăr, pot să mai joc la un turneu final. Victor Piţurcă încă are contract cu Federaţia. Este în continuare antrenorul echipei naţionale, trebuie susţinut şi la bine şi la rău. Am intrat tare, dar joacă şi ei fotbal, nu jucăm singuri. Am avut momente bune şi în prima repriză şi în a doua, din păcate fotbalul se joacă pe goluri“.

Alexandru Maxim: „Fotbalul nu se joacă numai pe noroc. Am încercat tot ce se putea, dar fotbalul se joacă pe goluri, iar noi nu am reuşit să înscriem. Domnul Piţurcă ne-a mulţumit pentru modul cum ne-am comportat în aceste preliminarii, ne-a transmis că este alături de noi. Nu vreau să ma gândesc ce va fi peste doi sau trei ani, depinde numai de noi dacă ne vom califica la un turneu final. Trebuie să jucăm cât mai mult la echipele de club, numai aşa putem ajuta echipa naţională. În seara asta i-am dominat din minutul 1 până în minutul 90, dar s-a văzut experienţa lor. Suporterii au nota 100 din partea mea, le mulţumesc că au fost alături de noi. Suntem dezamăgiţi cu toţii că nu ne-am calificat“.

Citiţi mai multe reacţii după meciul România-Grecia

Mutu l-a făcut dictator pe Piţurcă şi a explicat de unde a pornit conflictul cu selecţionerul: „Pune interesele personale mai presus de orice“ Adi Mutu a făcut declaraţii dure la adresa lui Victor Piţurcă, imediat după finalul partidei cu Grecia. „Briliantul“ a acuzat că selecţionerul este un veritabil dictator şi că a pus interesele şi orgoliul personal mai presus de orice.

Victor Piţurcă: „Sunt prea supărat şi nefericit pentru a mă gândi la demisie” Antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, a declarat, marţi seară, la finalul partidei dintre România şi Grecia, încheiată cu un egal, că se consideră vinovat pentru faptul că nu a putut bucura fanii cu o calificare la Cupa Mondială, afirmând totodată că este prea supărat pentru a se gândi la demisie.

Adrian Mutu: „Trebuie să începem de la zero să construim echipa naţională de fotbal, fără Mutu, fără Piţurcă. Sunt atâţia antrenori buni” Adrian Mutu a afirmat, marţi seară, la finalul meciului România - Grecia, încheiat cu un egal, că antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, este „primitiv” în pregătirea unei partide şi că ar trebui să demisioneze de la conducerea tehnică a selecţionatei României după ratarea calificării la Campionatul Mondial de fotbal din 2014, potrivit Mediafax.

FOTO România - Grecia: 1-1. „Tricolorii“ şi-au luat „adio“ de la CM din Brazilia. Urmează demisia lui Victor Piţurcă?  România a obţinut doar un egal marţi seară, împotriva Greciei, şi acela survenit în urma unui autogol al oaspeţilor. Cei 53.174 de spectatori au fost suficienţi pentru stabilirea unui record de asistenţă, însă nu şi pentru calificare. Astfel, selecţionata lui Victor Piţurcă şi-a luat gândul de la Campionatul Mondial din 2014, organizat în Brazilia, la Rio, bifând încă un turneu final de la televizor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite