Gică Popescu şi Cristi Borcea, implicaţi şi în contrabanda cu ţigări din Ucraina. Cum a apărut numele lor şi în acest dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnaţi cu executare în Dosarul Transferurilor, Gică Popescu şi Cristi Borcea apar şi într-un dosar de contrabandă cu ţigări din Ucraina.

Conform siteului anchetespeciale.ro, numele fostului internaţional Gheorghe Popescu şi al fostului finanţator al FC Dinamo Bucureşti, Cristian Borcea apar într-un dosar instrumentat de DNA Constanţa, în legătură cu o grupare de contrabandişti specializată în traficul de ţigări pe relaţia Ucraina – România. Pentru destructurarea acestei grupări au fost implicaţi, pe lângă procurorii DNA şi ofiţeri de poliţie judiciară ai DGA, poliţişti de frontieră şi elicopeterele Ministerului Afacerilor Interne.

"Potrivit unor surse judiciare, în urmă cu trei ani, procurorii DNA Constanţa au deschis un dosar pentru destrurarea unei grupări de traficanţi de ţigări foarte bine organizate, care reuşea să plaseseze pe piaţa din România cantităţi uriaşe de tutun de contrabandă. Sursele citate au precizat pentru AncheteSpeciale că procurorii au probat că ţigările erau aduse pe Dunăre, din Ucraina până la Chilia, de unde acestea erau transportate cu barca, până la Tulcea, prin Mila 23. În plus, existau informaţii că traficanţii au construit într-o locaţie necunoscută şi un depozit în care păstrează cantităţi mari de tututn.  

În timpul verificărilor, pe lista de suspecţi au apărut şi numele lui Gică Popescu şi Cristi Borcea.
Pe măsură ce au documentat cazul, procurorii DNA au stabilit că fostul mare fotbalist Gică Popescu controlează o flotă de vase rapide, folosite la transportul de persoane, iar una dintre aceste ambarcaţiuni ar fi fost folosită de traficanţi. În plus, cu puţin timp înainte ca în ţară să fie adus un transport important de ţigări de contrabandă, Gică Popescu şi Cristi Borcea veneau în Delta Dunării şi organizau petreceri în zona Roşca Buhaiova, unde invitau mai multe oficialităţi (între care şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu), în aşa fel încât grosul de forţe al Poliţiei de Frontieră să fie concentrat în acest perimetru. Cu toate că sursele AncheteSpeciale au afirmat că  exiatau probe solide care îi incriminau pe cei doi „grei ai fotbalului românesc”, pe numele acestora nu s-a început, în cele din urmă, urmărirea penală.

La data la care anchetatorii au destructurat grupul de contrabandişti, au fost folosite inclusiv elicopterele Ministerului de Interne care aveau misiunea să localizeze depozitul secret al traficanţilor de ţigări. Până la urmă acesta a fost descoperit, pe un plaur, de o echipă a Poliţiei de Frontieră. Ca o coincidenţă, acesta a fost găsit relativ aproape de locul în care Gică Popescu şi Cristi Borcea obişnuiau să petreacă sau să pescuiască. Mai mult, după acţiunea autorităţilor, cei doi nu au mai fost văzuţi niciodată în zonă", scrie sursa citată.

Citeşte şi 

Dezvăluiri din puşcărie. Ce face Gică Popescu în fiecare zi după gratii

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite