Marica, oficial la Getafe! Românul va fi ţinta glumelor din cauza numelui său, care are conotaţii diferite în spaniolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Marica, noul fotbalist al lui Getafe FOTO Mediafax
Ciprian Marica, noul fotbalist al lui Getafe FOTO Mediafax

Ciprian Marica s-a înţeles cu oficialii lui Getafe în cursul zilei de vineri, astfel încât românul urmează să evolueze în Primera División. Fotbalistul va fi protagonistul unor situaţii ilare, însă, întrucât numele său are o semnificaţie aparte în limbajul stradal folosit de spanioli.

Clubul Getafe şi-a anunţat cel mai nou transfer, pe Ciprian Marica, prin intermediul site-ului oficial. Totuşi, până în acest moment nu sunt cunoscute date despre durata contractului sau aspectele financiare. Odată cu mutarea în Primera División, Marica va avea parte de situaţii neobişnuite, întrucât numele său înseamnă „homosexual“ în limbajul stradal folosit de spanioli. Având în vedere acest amănunt, este de aşteptat ca oamenii care vor comenta meciurile să îi evite numele. O posibilă soluţie ar fi ca atât pe tricoul de joc, cât şi atunci când se vorbeşte despre fotbalist, să fie menţionat prenumele: Ciprian.

Oficializarea mutării lui Marica la Getafe pune capăt unei perioade lungi în care jucătorul, liber de contract până vineri, a fost ţinta speculaţiilor: Arsenal Londra, West Ham United, Tottenham Hotspur, WfL Wolfsburg şi Lazio Roma se numără printre echipele care au mai purtat negocieri cu atacantul român. După ce şi-a încheiat socotelile cu Schalke 04 în vara acestui an, Marica s-a antrenat pe cont propriu şi s-a făcut remarcat, mai mult, prin viaţa extrasportivă.
În urmă cu o săptămână, atacantul a fost protagonistul unui episod neonorant, fiind acuzat de doi fotoreporteri că i-ar fi agresat fizic. Marica a susţinut a doua zi după incident o conferinţă de presă, prin care a infirmat cele susţinute de oamenii din presă. Totuşi, a fost chemat la Secţia 4 de poliţie, pentru a lămuri plângerile făcute de fotoreporteri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite